Ljubljana
MGML

Tridnevna delavnica kaligrafije za odrasle – gotica

Ste vedeli, da sta bili prvi dve knjigi v slovenskem jeziku, Trubarjevi Katekizem in Abecednik, natisnjeni v pisavi gotici? Bi se pisave, ki so jo v nemških deželah uporabljali skoraj pol tisočletja, radi naučili tudi sami? Pridružite se nam na tridnevni delavnici kaligrafije in osvojite gotico!

Sobota
10
Nov 2018
Čas: 10:00–12:30
Lokacija: Mestni muzej Ljubljana
Odrasli, študenti, seniorji
Tridnevna delavnica kaligrafije za odrasle – gotica

Pisava gotica se je razvila v poznem srednjem veku in je bila v Nemčiji v uporabi vse do sredine 20. stoletja, ko je oblast prepovedala uporabo tiskarske gotice. Postopoma se je razvila iz karolinške minuskule. Njene črke so ožje, značilne so poudarjene in nepoudarjene linije, izgledajo lomljeno in so kombinacija finih in močnih potez.

Tridnevna delavnica gotice, ki jo izvajamo v sodelovanju s Kaligrafskim studiem Katarina, bo potekala tri zaporedne sobote: 10., 17. in 24. 11. 2018, od 10:00 do 12:30. Na delavnicah bo poskrbljeno za vse potrebno gradivo. Sami poskrbite le za udobna oblačila in (po potrebi) očala. V ceno je vključeno: delavnica, učni listi ter prirezani marker za vajo doma. Pribor vam za čas delavnice posodimo, nakup bo možen na dogodku.

Obvezne prijave sprejemamo do četrtka, 8. 11., do 12.00 na prijava@mgml.si. Zaradi narave delavniškega dela sprejmemo največ 16 udeležencev, zato pohitite s prijavami, saj so bile pilotske delavnice hitro razprodane.

Cena: 54 €

Značilnosti pisav si lahko preberete na tej povezavi. O Kaligrafskem studiu Katarina pa več na tej povezavi. V kolikor bi svoje znanje kaligrafije želeli še bolj poglobiti, se lahko udeležite tudi naslednje delavnice:

  • Tridnevna delavnica italike / 2., 9. in 16. 3. 2019 / 10:00–12:30 / Cena: 54 €
Pon
6
Feb 2023
Počitniško varstvo
Mestni muzej Ljubljana • Družine
Tor
7
Feb 2023
Počitniško varstvo
Mestna galerija Ljubljana • Družine
Sre
8
Feb 2023
Dan odprtih vrat
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, družine, otroci, študenti, seniorji
Čet
9
Feb 2023
Počitniško varstvo
Mestni muzej Ljubljana • Družine
Pet
10
Feb 2023
Počitniško varstvo
Mestni muzej Ljubljana • Družine

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se