Ljubljana
MGML

Delavnica kreativnega pisanja kot kulturno doživetje

DELAVNICA JE ODPOVEDANA.

Poznate izkušnjo lastnega literarnega ustvarjanja? Privoščite si jo ob razstavi o Ivanu Cankarju. Prisluhnite sebi in se predajte besedam in stavkom znotraj vas! Dovolite skritim zgodbam, da pridejo na površje in nas vse presenetijo, razbremenijo, zabavajo ter nam prinesejo nove uvide!

Četrtek
10
Jan 2019
Čas: 18:00–21:00
Lokacija: Mestni muzej Ljubljana
Odrasli, študenti, seniorji
Detajl iz Cankarjeve spominske sobe na Rožniku
Detajl iz Cankarjeve spominske sobe na Rožniku © Dragan Arigler

Razstava o življenju Ivana Cankarja seveda kar kliče k delavnici ustvarjalnega pisanja, saj jo lahko z izkušnjo lastnega literarnega ustvarjanja doživimo povsem drugače. Kakor tudi sebe in svet okrog nas.

Na delavnico pridete v duhu Cankarja (z zvezkom in pisalom), lahko pa Cankarjev duh posodobite in prinesete s seboj tablico, prenosnik, pametni telefon. Karkoli, kar vas bo navdahnilo in vam odprlo pot do vaše lastne kreativnosti. Seveda pa vas bomo na tej poti tudi izdatno podpirali. Serija delavnic je nastala v sodelovanju Mestnega muzeja Ljubljana in Mateje Hane Hočevar, ki jo bo tudi vodila.

Mateja Hana Hočevar je po izobrazbi novinarka in piše intervjuje za Delovo prilogo Ona. S svojim delom rada spodbuja k iskanju resničnega, iskrenega izraza sebe in drugih. Vodi delavnice kreativnega pisanja in delavnice za osebnostno rast. Je avtorica knjig Zmajeva deklica in Prebujanje v dušo. V knjižnici Jožeta Mazovca v Mostah moderira pogovorne večere s slovenskimi ustvarjalkami in ustvarjalci.

Na delavnici boste:

  • dobili  ideje (tudi kakšno tehniko) za iskanje navdiha,
  • delali vaje v slogu,
  • bogatili besedni zaklad,
  • preizkušali različne izrazne oblike,
  • dobili veliko povratnih informacij,
  • imeli priložnosti za izmenjavo mnenj in izkušenj,
  • spoznali ljudi, ki jih navdihujejo podobni izzivi.                            

Celotno delavnico sestavljajo štiri zaporedna 3-urna srečanja, ki bodo potekala ob četrtkih, 10., 17., 24. in 31. januarja 2019, od 18.00 do 21.00 v rdeči sejni sobi Mestnega muzeja Ljubljana, na Gosposki 15. Cena delavnice je 85 €. 

Obvezne prijave: sprejemamo do srede, 9. 1. 2019 na prijava@mgml.si; zaradi narave delavniškega dela sprejmemo največ 8 udeležencev, zato pohitite s prijavami, saj je povpraševanje veliko. Mesto je zagotovljeno ob vplačilu kotizacije.

Sob
8
Maj 2021
Voden ogled
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Sob
15
Maj 2021
Voden ogled
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Pon
5
Jul 2021
Počitniško varstvo
Mestni muzej Ljubljana • Družine, otroci
Pon
16
Avg 2021
Počitniško varstvo
Mestni muzej Ljubljana • Družine, otroci

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se