Ljubljana
MGML

Wild Strings Trio: Bendjistan

Promocijski koncert ob izidu novega albuma in Mednarodnem dnevu glasbe.

Pot v mitsko deželo Bendjistan: od keltike, flamenka, klasike, jazza do balkanskih ritmov in melodij, ki se prepletajo ter zaznamujejo trio v unikatnem akustično-orkestralnem zvoku.

Torek
1
Okt 2019
Čas: 20:00–22:00
Lokacija: Mestni muzej Ljubljana
Odrasli, študenti, seniorji, obiskovalci s posebnimi potrebami
Wild Strings Trio: Bendjistan
© Tadej Čauševič

Wild Strings Trio predstavlja svoj najnovejši album Bendjistan (Založba Celinka), ki je, glede na njihov prvi album Lost Weekend (2016), nedvomno korak naprej, saj njihovo izvedbo, kompozicijo in improvizacijo postavi na povsem drug nivo. Odpelje nas v Bendjistan – v čudovito mitsko deželo širnih obzorij, kjer je čisto vse glasba in ker je glasba vse.

Glavni cilj albuma je bil združiti različne glasbene stile, ki jih je vsak posameznik pridal v skupnem ustvarjanju avtorskih kompozicij. Od keltike, flamenka, klasike, jazza do balkanskih ritmov in melodij, ki se prepletajo ter zaznamujejo trio v unikatnem akustično-orkestralnem zvoku. Posebnost albuma je tudi virtuozna improvizacija, ki ohranja zapletene, nepredvidljive in energične aranžmaje. Album, ki je bil posnet v studiu GAM v Belgiji, je plod skupinskega dela producentov – Leandera Meurisa, Toona Develterea in Wild Strings Tria ter oblikovalca zvoka Leszeka Kamińskega (LK Studio Warsaw, Poljska). Slednji, ki je sicer tudi dobitnik Grammya (2013), je poskrbel za miks in master albuma.

Za oblikovanje albuma je poskrbel slovaški oblikovalec Ján Ceľuch, avtor fotografij pa je Tadej Čauševič.

Album bo izšel v fizični (CD, vinilna plošča) in digitalni obliki 1. oktobra 2019 pri Založbi Celinka.


O Wild Strings Triu

“Trio divjih strun” je nastal leta 2014 v Ljubljani kot plod sodelovanja med slovaško jazz violinistko Petro Onderufovo, francoskim klasičnim čelistom Tobyem Kuhnom in slovenskim etno kitaristom Aleksandrom Kuzmićem. Trio združujejo močan entuziazem, globoka predanost drug drugemu in samemu sebi ter skupna strast ustvarjati unikaten zvok v svojstveni izvedbi. Spoprijeli so se z izzivom mešanja in poudarjanja različnih glasbenih žanrov na poti iskanja sebi lastnega in ustreznega izraza. Od Balkana do keltskih, jazzovskih in klasičnih zvenov s pridihom flamenka, ki poganja korenine v ljudsko glasbeno tradicjo in improvizacijo ter se prepleta okrog progresivnih aranžmajev in kompleksnih ritmov. Njihova glasba navdušuje poslušalce od blizu in daleč. Do sedaj so gostovali po Evropi, pot pa jih je vodila tudi vse do Irana in Uzbekistana. Povsod z enakim ciljem: da delijo svoje navdušenje, predanost in vznemirjenje s prisotnim občinstvom.


www.wildstringstrio.org

YouTUBE: Wild Strings Trio

www.facebook.com/wildstringstrio


Vstopnice za koncert so na voljo v Mestnem muzeju Ljubljana. Predprodaja 7 EUR, na dan koncerta pa 10 EUR.

Sob
4
Maj 2024
Voden ogled
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Tor
7
Maj 2024
Predstavitev
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Čet
9
Maj 2024
Pogovor
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Sob
11
Maj 2024
Voden ogled
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Čet
16
Maj 2024
Delavnica
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se