Ljubljana
MGML

Pokaži mi nebesa

Trilogija Dinamike prostorov - nihanje, 2016-2018

Projekt je zasnovan na raziskavi liminalnega prostora ter dinamike, ki se v njem poraja. Zanima nas, kako ustvarjati dinamiko v prehodnih, obrobnih ali zanemarjenih prostorih.  V projektu gre tudi za vprašanje roba v smislu prostora, kako se rob premika, presega, manipulira, kot tudi za vprašanje dinamike časa.

Petek
17
Nov 2017
Čas: 20:00
Lokacija: Mestni muzej Ljubljana
Odrasli
Pokaži mi nebesa
© galerija Elica Georgieva, risba, 2017

Problem preučujemo v treh ločenih sferah, ki s svojo interakcijo dirigirajo kompozicijo predstave. Ta tri področja določajo osebna dejanja vsakega avtorja v polju umetniške prakse: izraz sodobnega plesnega besednjaka, artikulacija vizualne in predmetne dinamike ter področje jezikovnih in pisnih besedil. Raziskujemo liminalnost teh treh polj in njihovih presekov.

premiera, Novi Sad:
21. november, 20.00, Muzej sodobne umetnosti Vojvodine, Novi Sad - MSUV
ponovitev:
22. november, 20.00, Kulturni center LAB, Novi Sad  
gostovanje: marec 2018,
Koroška galerija likovnih umetnosti, Slovenj Gradec  

produkcija:
Muzeum Ljubljana

koprodukcija:
Mestni muzej Ljubljana - MGML

V sodelovanju z
Asociacijo KulturaNova in Kulturnim centrom LAB, Novi Sad   ter Javnim skladom republike Slovenije za kulturne dejavnosti - JSKD
 
S finančno podporo MOL, Oddelek za kulturo.

>>več
 
Maja Kalafatić
(1984) je leta 2006 diplomirala na SEAD - Salzburški eksperimentalni akademiji za ples,  
leta 2015 pa je zaključila magistrski študij na HfMT, Akademiji za glasbo in ples v Kölnu. Trenutno je študentka doktorskega študija transdisciplinarnih umetnosti in medijev v Beogradu. Dejavna je kot plesalka, koreografinja, pedagoginja in učiteljica joge.
Vrsto let poučuje v polju sodobnega plesa, joge in se ukvarja z izvedbo in organizacijo delavnic za otroke in odrasle.
Sodeluje z različnimi ustvarjalci, med drugimi z Matejo Bučar, Jovano Tomić, Esto Matković, Heathom Buntingom, Stephanie Felber in drugimi.


Venelin Shurelov
je leta 2009 doktoriral iz scenografije na Nacionalni umetniški akademiji v Bolgariji, kjer je soustanovitelj in predavatelj na katedri Digitalne umetnosti in član kuratorske skupine DA Fest v Sofiji. Shurelov je leta 2002 ustanovil mednarodno umetniško skupinoVia Pontica ter leta 2004 Subhuman Theatre. Je avtor številnih mednarodno odmevnih instalacij in performansov, scenografij in razstav. Prejel je nagrado za sodobno bolgarsko umetnost M-tel (2009) in nagrado za scenografijo "Icarus" (2013, 2014).


Dimitrije Kokanov (1986)
je leta 2012 diplomiral iz dramaturgije na Akademiji umetnosti v Beogradu. Študiral je tudi filozofijo na Filozofski fakulteti v Beogradu in magistriral iz interdisciplinarnih študij Teorije umetnosti in medijev na Univerzi umetnosti v Beogradu. Trenutno je študent doktorskega študija iz znanstveno-teoretičnih študij v polju performativnih umetnosti na Fakulteti dramskih umetnosti v Beogradu. Kot dramaturg je zaposlen v gledališču Atelje 2012 v Beogradu. Kokanov je za svoje delo na področju gledališča in filma prejel številne nagrade: leta 2010 je z dramskim tekstom Letalci zmagal na natečaju »Slobodan Stojanović«, 2011 pa z dramskim besedilom Vilinski prah na natečaju »Zoran Radmilović«. V letu 2017 prejme Mihizovo nagrado za dramsko ustvarjanje.

Sob
4
Maj 2024
Voden ogled
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Tor
7
Maj 2024
Predstavitev
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Čet
9
Maj 2024
Pogovor
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Sob
11
Maj 2024
Voden ogled
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Čet
16
Maj 2024
Delavnica
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se