Ljubljana
MGML

Koncert TRIO ARCADIA

Poletna koncertna sezona 2021

Imago Sloveniae – Podoba Slovenije vabi k obisku poletne koncertne sezone 2021.

Sreda
23
Jun 2021
Čas: 20:00–21:30
Lokacija: Mestni muzej Ljubljana
Odrasli, študenti, seniorji, obiskovalci s posebnimi potrebami
Koncert TRIO ARCADIA
© Imago Sloveniae

V sredo, 23. junija bo v Mestnem muzeju zazvenel mojstrski ansambel, ki se ponaša s preko 40 let dolgo glasbeno potjo, Trio Arcadia (Slovenija, Nemčija), v čigar nastopu bo ob delih za klavirski trio L. van Beethovna in F. Schuberta mogoče prisluhniti tudi skladbi slovenskega skladatelja Ljuba Rančigaja.

Trio Arcadia, poimenovan po grški pokrajini, ki simbolizira pastoralno idiliko in plemenito preprostost, je pravzaprav že drugo ime za dolgoletno umetniško harmonijo in komorno glasbeno pot. Zasedba deluje že od leta 1978, ko so se člani seznanili med študijem na Visoki šoli za glasbo v Kölnu. Njihov repertoar obsega malodane celotno literaturo za klavirski trio – od Haydna vse do sodobne glasbe – izvajalska kontinuiteta tria pa je na glasbenem področju v naglici današnjega časa že kar izjemna. Vse od začetka se ansambel posveča tudi manj znanim oz. zapostavljenim, a pomembnim delom 19. stoletja, ter sodobnim skladbam med katerimi je številne tudi krstno izvedel. 

Več o koncertu si lahko preberete na tej povezavi.


Vstop je prost. Brezplačne vstopnice lahko prevzamete zadnjo uro pred koncertom na vhodu v Mestni muzej. Število mest je omejeno, zato vam svetujemo, da pridete nekoliko prej.

Skladno s spremembami Odloka o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom se predstav lahko udeležijo le osebe s potrdilom o: prebolelem covidu-19 (P), cepljenju (C) ali negativnem rezultatu testa, ki ne sme biti starejši od 48 ur (T). Spoštovanje pogoja PCT je odgovornost obiskovalca. Dokazila niso potrebna za mlajše od 18 let, ki se prireditve udeležijo z ožjimi družinskimi člani oziroma skrbniki. 

Vsi obiskovalci morajo nositi zaščitne maske, si redno razkuževati roke in upoštevati varnostno razdaljo vsaj 1 m. Vstop v dvorano je mogoč le z vstopnico, obiskovalce naprošamo, da v dvorano vstopajo posamično ob spremstvu hostes, ki jih bodo pospremile do prostega mesta. Zaradi zagotavljanja varnosti vse obiskovalce vljudno naprošamo, da dosledno sledijo navodilom. Če sumite, da ste prišli v stik s koronavirusom ali kažete tipične znake bolezni, ne hodite na dogodek. Poskrbimo za zdravje nas in naših bližnjih.

Sob
9
Dec 2023
Delavnica
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, seniorji
Sob
9
Dec 2023
Voden ogled
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Sob
9
Dec 2023
Mestni muzej Ljubljana • Otroci
Sob
16
Dec 2023
Voden ogled
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Čet
21
Dec 2023
Zvočni dogodek
Mestni muzeja, izjema je junijska Zvočna kopel v Pelčnikovi hiši • Odrasli, študenti, seniorji

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se