Ljubljana
MGML

EVA DOLINŠEK – predstavitev nove zgoščenke BAROK II (Pièces de clavecin)

Poletna koncertna sezona 2021

Imago Sloveniae – Podoba Slovenije vabi k obisku poletne koncertne sezone 2021.

Ponedeljek
5
Jul 2021
Čas: 20:30–22:00
Lokacija: Mestni muzej Ljubljana
Odrasli, študenti, seniorji, obiskovalci s posebnimi potrebami
EVA DOLINŠEK – predstavitev nove zgoščenke BAROK II (Pièces de clavecin)
© Imago Sloveniae

Slovenska čembalistka Eva Dolinšek predstavlja svojo drugo zgoščenko z naslovom Barok II – Pièces de clavecin. Program je zasnovan kot potovanje skozi različna obdobja bogate zapuščine francoskih baročnih skladateljev. Vse skladbe na zgoščenki izhajajo iz zbirk, ki so jih skladatelji naslovili s Pièces de clavecin – od tod tak podnaslov. Zgoščenka je bila posneta v cerkvi sv. Martina v Kostanjevici na Krasu, ki je glasbilu omogočila, da zazveni v prostoru z izjemno naravno akustiko. Kot snemalec je pri projektu sodeloval Aleksander Govekar. Več o samem programu in nastajanju zgoščenke bo mogoče izvedeti v medkoncertnem pogovoru, ki ga bo vodila Tamara Stanese – dirigentka (magistrirala je na tržaškem konservatoriju Tartini), publicistka in urednica oddaj za resno glasbo na deželnem sedežu italijanske radiotelevizije RAI v Trstu. 

Več o koncertu si lahko preberete na tej povezavi.


Vstop je prost. Brezplačne vstopnice lahko prevzamete pol ure pred koncertom na vhodu v Mestni muzej. Število mest je omejeno, zato vam svetujemo, da pridete nekoliko prej.

Skladno s spremembami Odloka o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom se predstav lahko udeležijo le osebe s potrdilom o: prebolelem covidu-19 (P), cepljenju (C) ali negativnem rezultatu testa, ki ne sme biti starejši od 48 ur (T). Spoštovanje pogoja PCT je odgovornost obiskovalca. Dokazila niso potrebna za mlajše od 18 let, ki se prireditve udeležijo z ožjimi družinskimi člani oziroma skrbniki. 

Vsi obiskovalci morajo nositi zaščitne maske, si redno razkuževati roke in upoštevati varnostno razdaljo vsaj 1 m. Vstop v dvorano je mogoč le z vstopnico, obiskovalce naprošamo, da v dvorano vstopajo posamično ob spremstvu hostes, ki jih bodo pospremile do prostega mesta. Zaradi zagotavljanja varnosti vse obiskovalce vljudno naprošamo, da dosledno sledijo navodilom. Če sumite, da ste prišli v stik s koronavirusom ali kažete tipične znake bolezni, ne hodite na dogodek. Poskrbimo za zdravje nas in naših bližnjih.

Pon
4
Jul 2022
Počitniško varstvo
Mestni muzej Ljubljana • Otroci
Pon
4
Jul 2022
Glasbeni dogodek
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji, obiskovalci s posebnimi potrebami
Sre
6
Jul 2022
Glasbeni dogodek
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji, obiskovalci s posebnimi potrebami
Sob
9
Jul 2022
Voden ogled
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Sob
16
Jul 2022
Voden ogled
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se