Ljubljana
MGML

Koncert Maja Lisac Barroso in Marcelo Nisinman

Poletna koncertna sezona 2021

Imago Sloveniae – Podoba Slovenije vabi k obisku poletne koncertne sezone 2021.

Sreda
28
Jul 2021
Čas: 20:30–22:00
Lokacija: Mestni muzej Ljubljana
Odrasli, študenti, seniorji, obiskovalci s posebnimi potrebami
Koncert Maja Lisac Barroso in Marcelo Nisinman
© Imago Sloveniae

Koncert posvečen 100. obletnici rojstva mojstra tanga Astorja Piazzole, bosta izvedla mednarodno uveljavljena glasbenika Maja Lisac Barroso in Marcelo Nisinman. Glasbenika sta se spoznala pred sedmimi leti v sklopu serije koncertnih turnej ter ob snemanju albuma Pasion Poetica skupaj s tango ansamblom Saxism, leta 2017 pa sta oblikovala duo za projekt LUFT / AIR. Z njim predstavljata zgodovinski razvoj tanga, od prvotne funkcije bandoneona, ki je postopoma začenjal zamenjevati orgle v argentinskih cerkvah (stara cerkvena glasba), pa vse do današnje zvrsti imenovane tango nuevo (Nisinmanove avtorske skladbe). Program predstavlja kombinacijo tradicionalne tango glasbe, poskočne polke, šansonov in improvizacije. Lisac Barroso uporablja saksofone različnih velikosti. Na ta način se vsestranska glasbenica lahko izraža v različnih vlogah: kot ritmična bas linija ali kot vodilni glas na sopranskem saksofonu, včasih pa se zvočno povsem zlije z bandoneonom. Nisinman je zelo cenjen skladatelj in specialist za tango – ustvarja filigranske kompozicije, ki vsebujejo včasih zelo edinstven, mračen smisel za humor. Maja 2020 sta omenjeni program izdala na samostojnem albumu pri založbi Prospero Classical, koproduciral pa ga je švicarski radio SRF. 

Več o koncertu si lahko preberete na tej povezavi.


Vstop je prost. Brezplačne vstopnice lahko prevzamete uro pred koncertom na vhodu v Mestni muzej. Število mest je omejeno, zato vam svetujemo, da pridete nekoliko prej.

Skladno s spremembami Odloka o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom se predstav lahko udeležijo le osebe s potrdilom o: prebolelem covidu-19 (P), cepljenju (C) ali negativnem rezultatu testa, ki ne sme biti starejši od 48 ur (T). Spoštovanje pogoja PCT je odgovornost obiskovalca. Dokazila niso potrebna za mlajše od 18 let, ki se prireditve udeležijo z ožjimi družinskimi člani oziroma skrbniki. 

Vsi obiskovalci morajo nositi zaščitne maske, si redno razkuževati roke in upoštevati varnostno razdaljo vsaj 1 m. Vstop v dvorano je mogoč le z vstopnico, obiskovalce naprošamo, da v dvorano vstopajo posamično ob spremstvu hostes, ki jih bodo pospremile do prostega mesta. Zaradi zagotavljanja varnosti vse obiskovalce vljudno naprošamo, da dosledno sledijo navodilom. Če sumite, da ste prišli v stik s koronavirusom ali kažete tipične znake bolezni, ne hodite na dogodek. Poskrbimo za zdravje nas in naših bližnjih.

Sob
9
Dec 2023
Delavnica
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, seniorji
Sob
9
Dec 2023
Voden ogled
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Sob
9
Dec 2023
Mestni muzej Ljubljana • Otroci
Sob
16
Dec 2023
Voden ogled
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Čet
21
Dec 2023
Zvočni dogodek
Mestni muzeja, izjema je junijska Zvočna kopel v Pelčnikovi hiši • Odrasli, študenti, seniorji

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se