Ljubljana
MGML

Koncert dunajskega godalnega kvarteta Auner

Poletna koncertna sezona 2021

Imago Sloveniae – Podoba Slovenije vabi k obisku poletne koncertne sezone 2021.

Sreda
4
Avg 2021
Čas: 20:30–22:00
Lokacija: Mestni muzej Ljubljana
Odrasli, študenti, seniorji, obiskovalci s posebnimi potrebami
Koncert dunajskega godalnega kvarteta Auner
© Imago Sloveniae

Dunajski godalni kvartet Auner, zmagovalec natečaja Eugéne Ysaÿe v belgijskem Liégeu in prvi avstrijski ansambel na naslovnici evropskega letopisa za uprizoritvene umetnosti (Performing Arts Yearbook of Europe), se je trdno zasidral v mednarodnem svetu klasične glasbe. Avstrijsko ministrstvo za zunanje zadeve ga je v sezoni 2020/21 imenovalo za ambasadorja kulture, zato četverica redno nastopa kot del serije NASOM (The New Austrian Sound of Music) na kulturnih forumih in veleposlaništvih po svetu. Občudovan zaradi svoje »stilske samozavesti in pristnosti izraza…« (Radio Ö1, »Intrada«), ansambel izkazuje »prefinjenost in spretnost tako v novem kot že uveljavljenem repertoarju«. Po stari dunajski tradiciji salonskih koncertov ima zasedba posebno rezidenco na Dunaju, kjer redno nastopa v Brahmsovi dvorani dunajskega Musikvereina, Schubertovi dvorani dunajskega Konzerthausa, v Centru Arnolda Schönberga, v baročni dvorani dunajske Mestne hiše in v Ehrbarjevi dvorani, koncertira pa tudi drugod po Evropi in svetu. 

Več o koncertu.


Vstop je prost. Brezplačne vstopnice lahko prevzamete uro pred koncertom na vhodu v Mestni muzej. Število mest je omejeno, zato vam svetujemo, da pridete nekoliko prej.

Skladno s spremembami Odloka o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom se predstav lahko udeležijo le osebe s potrdilom o: prebolelem covidu-19 (P), cepljenju (C) ali negativnem rezultatu testa, ki ne sme biti starejši od 48 ur (T). Spoštovanje pogoja PCT je odgovornost obiskovalca. Dokazila niso potrebna za mlajše od 18 let, ki se prireditve udeležijo z ožjimi družinskimi člani oziroma skrbniki. 

Vsi obiskovalci morajo nositi zaščitne maske, si redno razkuževati roke in upoštevati varnostno razdaljo vsaj 1 m. Vstop v dvorano je mogoč le z vstopnico, obiskovalce naprošamo, da v dvorano vstopajo posamično ob spremstvu hostes, ki jih bodo pospremile do prostega mesta. Zaradi zagotavljanja varnosti vse obiskovalce vljudno naprošamo, da dosledno sledijo navodilom. Če sumite, da ste prišli v stik s koronavirusom ali kažete tipične znake bolezni, ne hodite na dogodek. Poskrbimo za zdravje nas in naših bližnjih.

Sob
20
Apr 2024
Predavanje
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti
Tor
7
Maj 2024
Predstavitev
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Čet
9
Maj 2024
Pogovor
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Čet
16
Maj 2024
Delavnica
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Sob
18
Maj 2024
Dan odprtih vrat
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, družine, študenti, seniorji

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se