Ljubljana
MGML

Koncert Luise Sello in ansambla Le Agane

Poletna koncertna sezona 2021

Imago Sloveniae – Podoba Slovenije vabi k obisku poletne koncertne sezone 2021.

Torek
24
Avg 2021
Čas: 20:30–22:00
Lokacija: Mestni muzej Ljubljana
Odrasli, študenti, seniorji, obiskovalci s posebnimi potrebami
Koncert Luise Sello in ansambla Le Agane
© Imago Sloveniae

Luisa Sello, kot je o njej zapisal New York Concert Review, je »umetnica s presunljivo strastjo in naravno spevnostjo, briljantno tehniko, odlično kontrolo diha, čudovitim tonom in velikim šarmom«. Iz življenjepisa glasbenice, ki nastopa širom sveta, so razvidna sodelovanja z eminentnimi imeni, kot so Riccardo Muti, Trevor Pinnock, Alirio Diaz, Dunajski simfoniki, Juilliard School, Philippe Entremont, Tajski simfonični orkester, Salvatore Sciarrino in Bruno Canino ter nastopi na prestižnih prizoriščih kot sta milanska Scala in newyorški Carnegie Hall. Izobraževala se je pri Raymondu Guiotu v Parizu in Severinu Gazzelloniju na akademiji Chigiana v Sieni. Na akademski ravni je študirala flavto in moderne jezike s književnostmi (diploma in doktorat). Poučuje na konservatoriju v Trstu in kot gostujoča profesorica na univerzi na Dunaju in drugod. Kot umetnica in predstavnica flavt Miyazawa snema za pekinški založbi Stradivarius in Millennium.

Ansambel Le Agane, ki ga je ustanovila mednarodno priznana flavtistka Luisa Sello, je v zelo kratkem času pritegnil pozornost strokovnih kritikov in širše javnosti. Njihov zanimiv in svež zvok ter spretnost lahkotnega prehajanja vse od renesančnega sloga pa do najsodobnejših izvajalskih tehnik sta navdihnila tudi številne skladatelje, ki so mnoga dela napisali posebej za njih. Poleg nadarjenosti sta občinstvo očarala šarm in strateška oblikovanost zasedbe, ki spretno združuje glasbo, ples in igro. Ansambel uporablja pester nabor flavt, vključno s pikolom, altovsko, basovsko in baročno flavto. Poudarek na intonaciji, fraziranju in artikulaciji je eden od temeljev izobraževanja oz. poučevanja Luise Sello, ki se je poleg uspešne mednarodne umetniške kariere, uveljavila tudi kot profesorica na prestižnih akademijah v Italiji, Avstriji in Bolgariji. Ansambel Le Agane je gostoval na mednarodnih festivalih v Pekingu, Qingdau, na Dunaju in v Rimu.

Več o koncertu.


Vstop je prost. Brezplačne vstopnice lahko prevzamete uro pred koncertom na vhodu v Mestni muzej. Število mest je omejeno, zato vam svetujemo, da pridete nekoliko prej.

Skladno s spremembami Odloka o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom se predstav lahko udeležijo le osebe s potrdilom o: prebolelem covidu-19 (P), cepljenju (C) ali negativnem rezultatu testa, ki ne sme biti starejši od 48 ur (T). Spoštovanje pogoja PCT je odgovornost obiskovalca. Dokazila niso potrebna za mlajše od 18 let, ki se prireditve udeležijo z ožjimi družinskimi člani oziroma skrbniki. 

Vsi obiskovalci morajo nositi zaščitne maske, si redno razkuževati roke in upoštevati varnostno razdaljo vsaj 1 m. Vstop v dvorano je mogoč le z vstopnico, obiskovalce naprošamo, da v dvorano vstopajo posamično ob spremstvu hostes, ki jih bodo pospremile do prostega mesta. Zaradi zagotavljanja varnosti vse obiskovalce vljudno naprošamo, da dosledno sledijo navodilom. Če sumite, da ste prišli v stik s koronavirusom ali kažete tipične znake bolezni, ne hodite na dogodek. Poskrbimo za zdravje nas in naših bližnjih.

Sob
20
Apr 2024
Predavanje
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti
Tor
7
Maj 2024
Predstavitev
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Čet
9
Maj 2024
Pogovor
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Čet
16
Maj 2024
Delavnica
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Sob
18
Maj 2024
Dan odprtih vrat
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, družine, študenti, seniorji

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se