Ljubljana
MGML

Digitalne tehnologije vpete v kulturno dediščino

Študijski obisk v Ljubljani

Evropski projekt Immersive Storytelling Driven Cooperation for Cultural Heritage Dissemination in Western Balkans povezuje in gradi nove, inovativne rešitve tudi v turizmu in kulturi.

None
© Immersium.eu

Od 6. do 9. septembra 2021 smo v Ljubljani gostili 14 partnerjev iz 5 držav. Med tridnevnim druženjem smo spoznali vpetost inovativnih digitalnih rešitev v predstavitev in popularizacijo kulturne dediščine v slovenskem prostoru.

V konferenčnem delu študijskega obiska smo skupaj s strokovnjaki iz različnih slovenskih podjetij (Navipro d.o.o., Art Rebel 9, Enigmarium) diskutirali o pomenu igrifikacije in vpetosti digitalnih rešitev pri upravljanju z arheološkimi parki in razstavami v muzejskih prostorih. Terenski del obiska je obsegal obisk Postonjske jame s celostno izkušnjo za obiskovalce ter preizkus iskanja zaklada v mestu Izola - turistični produkt, ki so ga razvili v Turističnem centru Izola.

Ugotovitve študijskega obiska:
Nove ciljne skupine in mlajše generacije lahko (lažje) dosežemo z uporabo novih, digitalnih in vključujočih tehnologij. Skozi digitalna orodja lahko mladi spoznajo preteklost. S tem lahko povečamo obiskanost muzeja in arheoloških parkov.

Projekt "Immersive Storytelling Driven Cooperation for Cultural Heritage Dissemination in Western Balkans" združuje ideje za nov pristop v kulturi.

Objavljeno: 13. 9. 2021

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se