Ljubljana
MGML

Pasji prijatelji bodo nad akcijo navdušeni

Dobrodelna nota pasjih vodstev

Povezujemo Pasjo pekarno HOV-HOV, Zavetišče Horjul in vašo ljubezen do psov ter dediščine.

Pasje vodstvo po Emoni
Pasje vodstvo po Emoni © David Lotrič Banović

Ideja, da na sprehod po arheološki krožni poti skozi središče našega mesta povabimo tudi vaše štirinožne prijatelje, se je izkazala za zelo uspešno. Letos vodstva ponovno izvajamo in jim tudi tokrat dodajamo dobrodelno noto. V želji, da pomagamo tudi drugim živalskim prijateljem, smo se odločili, da bomo v Mestnem muzeju Ljubljana skozi vse leto zbirali hrano, priboljške, odeje in igrače za živali. Zbrano bomo podarili Zavetišču Horjul

Pridružite se nam lahko: 

  • v soboto, 4. junija 2022, ob 10.00
  • v soboto, 20. avgust 2022, ob 10.00
  • v soboto, 3. septembra 2022, ob 10.00

Na posamezno vodstvo bomo sprejeli 10 lepo vzgojenih kužkov in njihovih lastnikov. Obvezne prijave sprejemamo na prijava@mgml.si in na 01 24 12 506. 
Cena je 8,00 € / osebo, znižano 6,00 € / osebo, družine 18,00 €, kužki gratis. V primeru dežja vodstvo odpade. 


Rimska Emona, kjer je ob največjem razcvetu živelo okoli 5.000 prebivalcev različnega stanu, je bila dom tudi kakšnega štirinožca, ki je morda slišal na ime Alba (Bela), Myia (Muha; ime za psa majhne rasti) ali Celer (Hitri). Na pasjih vodstvih bomo za vas izpostavili zanimive 'pasje' informacije: spoznali bomo, kakšno vlogo so imeli psi v rimski družbi, katera pasma je bila najbolj priljubljena, kaj so psi takrat jedli in kakšna imena so lastniki nadeli svojim ljubljencem.

Za pasje priboljške na pasjih vodstvih bodo poskrbeli pri Pasji pekarni Hov Hov.

Je prva in slovenska (in največja) pasja pekarna v Evropi. Njihova največja prednost je peka izključno naravnih proizvodov z lastno linijo piškotov in receptur. Ponujajo linije piškotov (mesnih, brezmesnih, ribjih in dietnih), sezonskih izdelkov (božič, velika noč, valentinovo, noč čarovnic,...) in luksuznih priboljškov, ki so edinstveni na trgu (prvi na svetu z linijo 24karatnega zlata). Pohvalijo pa se lahko tudi z edinstvenim svežim asortimanom (tortice), ki je plod dologoletnega razvoja in je kot tak prilagojen vsem vrstam psov z najrazličnejšimi zahtevami (ne vsebuje moke in jajc, le sveže meso in zelenjavo, okrasitev in barve pa pridobivamo iz naravnih sestavin).

Objavljeno: 23. 3. 2022

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se