Ljubljana
MGML

Muzejska scena vpisuje nove člane (8–14 let)

Ej, a vidva sta že slišala za Muzejsko sceno? A vesta, kaj je to? ... Muzejsko-gledališki krožek ... in kaj naj bi to bilo?

Te privlači gledališče, rad nastopaš in si dober v igri? Uživaš na potovanjih v preteklost? Zakaj ne bi te veščine združil na muzejsko-gledališkem krožku?

None
© Arhiv MGML

V novi, že četrti sezoni Muzejske scene in ob 150. obletnici rojstva Jožeta Plečnika bomo raziskovali ... kaj drugega kot Plečnikovo Ljubljano!

Otroci, stari med 8 in 14 let, bodo s skupinsko in individualno igro odkrivali Ljubljano, kot si jo je zamislil in jo ustvaril naš največji arhitekt. O zanimivostih iz Plečnikovega življenja in dela bodo otrokom pripovedovali Plečnikovi poznavalci. Pod drobnogled pa bodo otroci vzeli tudi Plečnikove izbrane stavbe. Spomladi bodo otroci ob pomoči mentorice sami zasnovali gledališko predstavo in se z njo predstavili na zaključni prireditvi.

Tehnikalije:
Muzejska scena poteka od oktobra 2022 do maja 2023, ob četrtkih, od 16:30 do 18:00 v Mestnem muzeju Ljubljana (Gosposka 15) in Plečnikovi hiši (Karunova 4–6).

Prvo srečanje v četrtek, 6. 10, ob 16:30 je neobvezno in BREZPLAČNO!

Cena je 24 €/mesec. Ob prijavi več družinskih članov vam priznamo 10% popust, za plačilo v enkratnem znesku pa dodatni 5% popust.

Prijave in informacije dobite na prijava@mgml.si ali po telefonu 01 24 12 506 od ponedeljka do petka med 8:00 in 14:00.

Če si želite ogledati, kaj smo počeli v preteklem šolskem letu, ko smo raziskovali srednji vek, kliknite na video:

Objavljeno: 14. 9. 2022

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se