Ljubljana
MGML

Rimljani v Ljubljani in Festival Antika

Z vami delimo vtise udeležencev dogodka Rimljani v Ljubljani, ki se je v Arheološkem parku Emona in Mestnem muzeju odvil prejšnjo soboto, 10. septembra. Hkrati vas vabimo na Festivala Antika (petek, 30. 9.!), ki bo učencem, dijakom, študentom in širši javnosti ponudil delavnice, predavanja in druge dogodke, na katerih strokovnjaki za različna področja klasičnih jezikov in kulture predstavijo vsebine in poklic raziskovalcev tega področja.

Skupaj oživljamo dediščino Emone in se pridružujemo Evropski noči raziskovalcev!

Rimljani v Ljubljani
Rimljani v Ljubljani © Blaž Gurman

Kako so dogodek Rimljani v Ljubljani komentirali udeleženci:

  • Všeč nam je bila ustvarjalna delavnica, tavanje po mestu (forum J), samostojno reševanje nalog v knjižici, vsi nastopajoči in ostala ekipa, primerjava nekoč in danes (rojstni dan). Le tako naprej, doživeli smo več kot smo pričakovali … veliko več!!!! Sedi, odlično 5! 
  • Zelo bi pohvalil vse izvajalce. Veliko vedo in prav vsi so bili zelo prijazni. Najbolj všeč nam je bilo izdelovanje iz gline, instrumenti, izkopavanje, izdelovanje fibule itd.
  • Enkrat letno tak dogodek, prosim. Uživali smo v dobrih igralcih, zanimivih predstavitvah, prijaznosti. Všeč nam je bil cel koncept.
  • Super dogodek – dobra ideja! Zelo nam je bila všeč predstavitev Emone z igralci in veliko zanimivih podatkov in delavnice za otroke.
  • Hvala! Všeč nam je bila pestrost programa, neverjetni animatorji, pristnost dogodka. Popolnoma nič ne bi spremenili.
  • Kmalu ponovite!!!
  • Super predavanja! Ravno prav dolga, da otroci ne izgubijo zanimanja. Dobri odgovori. Odlična zamisel, se bomo še kdaj udeležili.
  • Super dogodek. Najlepša hvala! Kar tako naprej. Všeč nam je bilo, da smo dobili veliko informacij, zelo prijazni Rimljani, polni prijaznosti in zanimivih podatkov.
  • Zelo poučno. Misliš, da poznaš Ljubljano potem pa ugotoviš, kaj vse skriva.

S časom, ko so Ljubljano naseljevali Emonci, se bomo dodobra spoznali tudi v okviru akcije Evropska noč raziskovalcev, ko bo tudi na našem Arheološkem parku Emona potekal Festival Antika. Dogodek je na sporedu v petek, 30. septembra. Vabljeni!

Objavljeno: 16. 9. 2022

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se