Ljubljana
MGML

Plečnik za zamudnike

Če ste lansko jesen zamudili program vodstev na prostem in po muzejski razstavi, se vam marca ponujajo štiri nove možnosti.

Plečnikov opus je brezčasen in vedno aktualen. O Plečniku in njegovem delu lahko vedno izvemo še kaj več. Prepričajte se o tem na dogodkih, ki spremljajo razstavo Plečnik: metropola, kraj, vrt.

vhod na razstavo Plečnik: metropola, kraj, vrt
vhod na razstavo Plečnik: metropola, kraj, vrt © Tadej Bolta

Že danes si rezervirajte mesto na enem ali seriji sobotnih vodstev po treh Plečnikovih oseh Ljubljane:

Sobota, 11. marec, 10:30-12:00: Plečnikova simbolna os, vodstvo z Marušo Zorec Prvo od treh vodstev po Plečnikovih oseh Ljubljane. Plečnikova simbolna os se zgleduje po grškem vzoru in povezuje Ljubljanski grad (akropolo) s parkom Tivoli, kamor je Plečnik v svojih zamislih umestil univerzitetni kompleks in narodno galerijo.

Sobota, 18. marec, 10:30-12:00: Plečnikova kulturna os, vodstvo z Ano Porok Vodstvo bo razkrilo, kako je Plečnik postopoma urejal pot od svojega doma do središča mesta. Zadnje od treh vodstev po Plečnikovih oseh Ljubljane: vodni, simbolni in kulturni. 

Sobota, 25. marec, 10:30–12:00: Plečnikova vodna os, vodstvo z Ano Porok Plečnikova vodna os mesta z nabrežji Ljubljanice in z mostovi od Trnovskega pristana do zapornic je ena od šestih sklopov celostne stavbne in urbanistične arhitekture, ki je vpisana v seznam svetovne kulturne in naravne dediščine Unesco.


Posebej pa vabljeni na vodstvo po razstavi Plečnik: metropola, kraj, vrt (podaljšana do 27. 8. 2023!): v četrtek, 16. 3., ob 17:00 vas po razstavi popelje dr. Blaž Vurnik, soavtor razstave in pisec popularnega stripa Plečnik in pika.

Objavljeno: 6. 3. 2023

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se