Ljubljana
MGML

Evropski teden mobilnosti 2023

Varčne poti

Letos sodelujemo s štirimi dogodki, ki bodo zanimivi za ljubitelje angažirane fotografije, kolesarskega urbanega ustvarjanja, pešačenja med ostanki zgodovine Emone in ogledovanja dediščine Plečnikove Ljubljane.

None

GALERIJA JAKOPIČ
V galerijo z zeleno energijo
16. do 22. 9. 2023, 10:00–18:00

 Prost vstop na razstavo Susan Meiselas: Mediacije omogočili vsakomur, ki bo s fotografijo, objavljeno kot story na IG ali FB ter opremljeno z oznakami @galerijajakopic, #evropskitedenmobilnosti in #vgalerijozzelenoenergijo, dokazal, da je do galerije prišel na trajnosten način: z LPP, z vlakom, peš ali s kolesom.

Vabljeni k ustvarjanju čimbolj domiselnih storyjev (FB, IG) na temo trajnostnega, ki jih bomo z veseljem delili na družbenih omrežjih Galerije Jakopič. Z vašo pomočjo bomo tako skozi medij, ki smo mu v poslanstvu naše galerije zavezani, širili sporočila o pomenu večje trajnostne povezanosti za boljšo prihodnost.


CUKRARNA
Pusti sled

19. ali 20. 9. 2023 (odvisno od vremenskih razmer), 10:00–19:00

Kolesarje in obiskovalce Cukrarne vabimo, da skupaj z nami na parkirišču pred galerijo ustvarijo posebno umetnino. Na dvorišču bodo čakale barvne luže, čez katere se boste lahko zapeljali s svojimi kolesi, skiroji, rolkami, … in v okvirju, ki bo narisan na parkirišču, ustvarili skupinsko sliko. Vsaka sled bo ostala in postala del čisto posebne abstraktne umetnine, ki bo parkirišče Cukrarne krasila do konca tedna mobilnosti. Prvih 20 kolesarjev bo prejelo tudi brezplačno vstopnico za obisk Cukrarne.


MESTNI MUZEJ LJUBLJANA
Sprehod po krožni arheološki poti Emone
19. 9. 2023, 17.00-18.30

Selimo se v čase hoje, ježe konjev in vozov. Tu ni koles, kaj šele motorjev ali avtomobilov. Pridružite se nam na nepozabnem doživetju, ko bomo med pešačenjem po krožni arheološki poti spoznavali 2000 let staro dediščino Emone. Obvezne prijave zbiramo na prijava@mgml.si ali 01 24 12 506. V primeru dežja dogodek odpade.


PLEČNIKOVA HIŠA

Peš mimo Plečnika

16. 9. 2023, 10:00-11:30

Arhitekt Jože Plečnik je vedno trdil, da moramo po opravkih peš. Med hojo imamo tako dovolj časa, da zaužijemo lepote, ki nas obdajajo. Na vodstvu vas popeljemo od njegovega doma do njegovih ključnih ljubljanskih stvaritev, ki so naše mesto umestila med destinacije svetovne kulturne dediščine UNESCO. Obvezne prijave zbiramo na prijava@mgml.si ali 01 24 12 506. V primeru dežja dogodek odpade.

Objavljeno: 6. 9. 2023

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se