Ljubljana
MGML

Mednarodna konferenca o komuniciranju podnebne krize in ekstremnih vremenskih dogodkov: vabljeni k prijavi referatov

V muzeju sodelujemo z Univerzo v Ljubljani pri organizaciji 2. mednarodna konferenca o komuniciranju znanosti, ki bo tokrat posvečena komuniciranju podnebne krize in ekstremnih vremenskih dogodkov.

Most čez Kamniško Bistrico v občino Dol avgusta 2023
Most čez Kamniško Bistrico v občino Dol avgusta 2023 © MMC RTV SLO

Vabljeni na oddajo prispevkov za aktivno sodelovanje na jesenski konferenci, ki bo v organizaciji Univerze v Ljubljani, spletne revije Alternator ter Muzeja in galerij mesta Ljubljane potekala 10. in 11. oktobra 2024. Konferenca bo v dveh dneh ponudila predavanja strokovnjakov na področju prakse, raziskovanja, usposabljanja ali izobraževanja komuniciranja znanosti (in sorodnih področij). Organizatorji konference vabimo k prijavi referatov, povezanih s temo konference. Celoten poziv k oddaji prispevkov in seznam tem je dostopen v priponki.

Prosimo, da povzetek prispevka (največ 300 besed) skupaj s kratko biografijo (največ 100 besed) pošljete organizacijskemu odboru na naslov science.communication@uni-lj.si do 30. aprila 2024. Uradni jezik konference je angleščina, vse predloge prosimo pošljite v angleščini, tudi predstavitve bodo potekale v angleščini.

Potrjeni predavatelji: James Painter, Inštitut Reuters, Univerza Oxford, Anastasia Denisova, Westminster University, Matjaž Ličer, Agencija RS za okolje in Nacionalni inštitut za biologijo, Tjaša Pogačar, Univerza v Ljubljani.

Kraj konference: Univerza v Ljubljani, Kongresni trg 12, Ljubljana
Oblika: v živo
Jezik: angleški

Objavljeno: 13. 3. 2024

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se