Ljubljana
MGML

Zvočne kopeli ob prehodu letnih časov v 2024

Tudi nas prehodi letnih časov vabijo k večji povezanosti z naravo ter z našimi notranjimi ritmi in željami.

Dnevi ob sončnih obratih in enakonočjih so v preteklosti človeku pomenili ene najpomembnejših trenutkov v ciklu leta. Prehode letnih časov ob pomladanskem in jesenskem enakonočju ter ob poletnem in zimskem Solsticiju so naši predniki, kot pomembne prelomnice, častili z različnimi rituali.

dr. Helena Korošec v Plečnikovem vrtu
dr. Helena Korošec v Plečnikovem vrtu © Andrej Peunik / MGML

Zahvaljujoč vẹ́denju starodavnih ljudstev in sodobne znanosti o delovanju zvoka na človeka, nas glasbila v zvočni kopeli lahko podprejo pri umirjanju vsakdanjega prehitrega tempa, pri prepotrebnem globokem sproščanju in  vzpostavljanju ravnovesja na vseh nivojih.

V skladu z ritmi menjave letnih časov in za sozvočje človeka z njimi v Mestnem muzeju in Plečnikovi hiši pripravljamo cikel zvočnih kopeli, ki jih bo izvedla doc. dr. Helena Korošec ob vsakem prehodu v nov letni čas: marca (18.3), junija (17.6., vrt Plečnikove hiše), septembra  (23.9.) in decembra (19.12.).

Vstopnina odrasli 25€, otroci 18€. Prijave so obvezne, število mest je omejeno. Prijave in informacije na helena@helenakorosec.si 

S seboj prinesite ležalno podlogo, deko, blazino za pod glavo, vodo. Priporočamo, da pridete 10 min pred začetkom dogodka.


Zvočno kopel izvaja doc. dr. Helena Korošec, prof., certificirana praktičarka zvočne masaže in komunikacije z zvokom z otroki. Na British Academy for Sound Therapy je pridobila diplomo zvočne terapevtke za individualno terapijo in skupinsko umetnostno zvočno terapijo. Na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani predava na  področju lutkovnega in dramskega izražanja.

Objavljeno: 13. 3. 2024

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se