Ljubljana
MGML

Katarina Toman Kracina na razstavi Prisotnosti

Razstava Metke Krašovec z izbrani umetniki, ki so študirali pod njenim mentorstvom na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje (UL ALUO) v Ljubljani. Med njimi je tudi Katarina Toman Kracina, vodja konseravtorske službe MGML.

Katarina Toman Kracina, Midve, mešana tehnika, 22x22x5 cm, stenski objekt, 2018
Katarina Toman Kracina, Midve, mešana tehnika, 22x22x5 cm, stenski objekt, 2018 © Matevž Paternoster


V petek, 20. aprila 2018, ob 19. uri, v razstavišču KIBLA PORTAL na Valvasorjevi ulici 40 v Mariboru vabljeni na  otvoritev velike skupinske razstave naslovljene Prisotnosti.  

Akademska slikarka Metka Krašovec je prejemnica Prešernove nagrade 2017 za življenjsko delo, za njen izjemen in prepoznaven slikarski opus, in je ena najbolj ustvarjalnih in cenjenih slovenskih slikark. Na ALUO v Ljubljani se je kot mentorica in profesorica posvečala generacijam študentov ter skozi slikarski medij raziskovala in tudi pogojevala misterij življenjskih resnic in vrednot.

Razstavljajo Metka Krašovec in umetniki: Karmen Bajec, Viktor Bernik, Saša Bezjak, Gigo de Brea, Andrej Brumen Čop, Mitja Ficko, Dušan Fišer, Marija Flegar, Milan Golob, Marko Jakše, Anja Jerčič Jakob, Barbara Jurkovšek, Jurij Kalan, Maja Kastelic, Aleksij Kobal, Robert Lozar, Izar Lunaček, Mojca Oblak, Boštjan Mesarec, Rok Predin, Arjan Pregl, Irena Romih, Zvonka Simčič, Matic Sonnenwald, Natalija Šeruga, Katarina Toman Kracina, Petra Varl, Sebastijan Vojvoda, Marij Vrenko, Mojca Zlokarnik in Živa Žitnik.

Kuratorja razstave sta Arne Brejc (Galerija Equrna) in Nina Jeza (KID KIBLA).

V sodelovanju z UL ALUO bomo v petek, 1. junija, ob 18. uri pripravili pogovor z razstavljalci in aktualno generacijo študirajočih na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani.

Na ogled od 21. 4. do 30. 6. 2018.
 


Objavljeno: 19. 4. 2018

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se