Ljubljana
MGML

RogLab na Ljubljana Mini Maker Faire 2018

Na "Ljubljana Mini Maker Faire", ki bo potekal v soboto, 26. maja 2018 na Trgu republike, bo RogLab predstavil svoj potujoči laboratorij FabBox in izvedel kreativne praktične delavnice.

None

Ljubljana Mini Maker Faire je v Slovenijo prinesel globalno gibanje vseh makerjev, izumiteljev, ustvarjalcev, izdelovalcev, umetnikov, znanstvenikov in tehnoloških zanesenjakov, z namenom prebujanja raziskovanja ter spodbujanja radovednosti, zvedavosti, odkrivanja ter prostega pretoka idej, znanja ter izkušenj.

Na dogodku se bodo predstavili ustvarjalci iz večine slovenskih Maker Labov, tehnoloških, raziskovalnih in znanstvenih centrov, posamezniki z lastnimi izumi pa tudi številni izumitelji iz sosednjih držav. Edinstven dogodek bo tako prvič na domačih tleh povezal slovenske in tuje ustvarjalce, zainteresirani javnosti pa omogočil, da jih preko številnih celodnevnih brezplačnih aktivnosti spozna, radovedno razišče njihovo delo, se aktivno vključi v njihove praktične predstavitve ter z njimi deli svoja znanja in izkušnje.

Poleg številnih ustvarjalcev, ki bodo predstavljali lastne izume, bodo skozi celoten dan potekale tudi številne kreativne praktične delavnice ter raznovrstna predavanja priznanih in uspešnih tehnoloških zanesenjakov, izumiteljev in podjetnikov.

Več informacij o dogodku.

Objavljeno: 21. 5. 2018

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se