Ljubljana
MGML

Neustrašni mali raziskovalci preživeli noč v muzeju

Nepozabno, čarobno in doživetij polno noč v muzeju je tudi letos preživela skupina neustrašnih otrok, ki je skupaj raziskovala skrivnosti naše Turjaške palače in prebudila starodavne rimske duhove.

Otroci so se prelevili v detektive in s pomočjo skrivnih sporočil odkrili magično navodilo za prebuditev muzejskih duhov.
Otroci so se prelevili v detektive in s pomočjo skrivnih sporočil odkrili magično navodilo za prebuditev muzejskih duhov. © Dokumentacija MGML

Večer se je začel z detektivskim raziskovanjem muzeja, ko so otroci preko namigov, ugank, skrivnih pisav, zaklenjenih skrinjic in dekoderjev odkrili magično navodilo za prebuditev muzejskih duhov.

Točno ob 21:15 smo uspeli prebuditi Avrelijo Rimljanko, ki je nekdaj živela v Emoni. Ona pa nam je zaupala še recept za skrivni napoj in naši druščini sta se pridružili še Flavija in Honorata. Skupaj so obujale spomine na življenje v Emoni in nam zaupale marsikatero rimsko skrivnost.

Po prespani noči smo se zbudili v mirno jutro in si privoščili obilen zajtrk. Dogodivščine pa še ni bilo konec, saj smo spoznali našega velikega pisatelja Ivana Cankarja in šli dogodivščine nabirat še v enajsto šolo pod mostom.

Naše druženje je čisto prehitro minilo in vsi že komaj čakamo, kaj nam bodo razkrili duhovi naslednje leto. Še pred tem pa naj se zahvalimo našim animatorjem, ki so pripravili detektivsko raziskovanje, rimskih duhovom, ki so se za nas prebudili iz svojega tisočletnega spanca, in velika hvala piceriji Foculus, ki je poskrbela za polne želodčke radovednih otrok.

Utrinke z decembrske noči v Mestnem muzeju si oglejte v naši spletni galeriji.

Objavljeno: 17. 12. 2018

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se