Ljubljana
MGML

Ugodnosti obiskovalcev Mestnega muzeja Ljubljana pri glasbeni ponudbi 3. Zimskega festivala

Popusti ob nakupu rednih vstopnic

Izkoristite ugodnosti, ki vam pripadajo ob nakupu vstopnic za 3. Zimski festival v organizaciji Festivala Ljubljana.

None

Obiskovalci Mestnega muzeja Ljubljana lahko z vstopnico, ki ste jo kupili za ogled razstav v našem muzeju, koristite 10% popust ob nakupu vstopnic 3. Zimskega festivala (ugodnost velja na redne cene vstopnic). Festival poteka od 2. do 6. februarja 2019. Isti popust velja tudi z vstopnico Festivala vsi, ki ste si za glasbene dogodke že zagotovili vstopnice Festivala Ljubljana, si lahko s to vstopnico razstave v Mestnem muzeju ogledate z 10% popustom.

Mirno februarsko vzdušje, ko od zadnjega praznovanja preteče ravno dovolj časa, da smo spet pripravljeni na naslednje, bo že tretje leto zapored razburkal Zimski festival z velikimi glasbenimi zvezdami. Na uvodnem koncertu z Orkestrom Slovenske filharmonije bomo lahko prisluhnili delom kultnih skladateljev 20. stoletja, začinjenim z gledališkim vložkom priznanega literata Borisa A. Novaka. Sledil bo koncert opernih arij s Joséjem Curo, ki bo ob Elviri Hasanagić in Moniki Bohinec nastopil kot tenorist in dirigent. Za konec bo festival ponudil še nastop kraljeve vokalne zasedbe The Queen's Six, ki redno nastopa za člane kraljeve družine, nastopila pa je celo na poroki princa Harryja in Meghan Markle


TIŠINA, PROSIM! – PRISLUHNITE KULTNIM DELOM 20. STOLETJA 
(2. 2. ob 19:00, Dvorana Marjana Kozine, Slovenska filharmonija)

Provokativni naslov, katerega celotni pomen se bo razodel šele na koncertu, napoveduje večer kultnih del skladateljev 20. stoletja, R. Straussa, B. A. Zimmermana, H. Biberja, I. Xenakisa in G. Ligetija. Inovativni program otvoritvenega koncerta 3. Zimskega festivala bo še dodatno zaznamoval gledališki vložek izpod peresa priznanega literata Borisa A. Novaka. Ob orkestru Slovenske filharmonije, ki je koproducent dogodka, bo nastopila izvrstna mlada izraelska sopranistka Rinnat Moriah, ki najraje prepeva dela, ki ji dajejo svobodo, da iz njih naredi nekaj svojega. Orkester bo vodil Gregor Mayrhofer, asistent Simona Rattla.


OPERNE ARIJE S KARIZMATIČNIM JOSÉJEM CURO
(4. 2. ob 19:00, Grand hotel Union, Unionska dvorana)

Sloviti argentinski tenorist José Cura se bo v Ljubljani predstavil v dvojni vlogi, kot pevec in dirigent. Cura, ki je znan predvsem po svojem izraznem in odločnem tenorju, je po izobrazbi sicer skladatelj in dirigent, s petjem se je začel ukvarjati povsem po naključju. Umetnik zase trdi, da je rezultat vsega, kar zna, in meni, da več ko znaš, več možnosti imaš, da nastop uspešno izvedeš. Karizmatični tenorist se najbolje počuti v vlogi Otella in tudi sicer slovi predvsem po interpretacijah Verdijevih opernih junakov. Na koncertu opernih arij se bo predstavil z romantičnim programom, ki mu je pisan na kožo. Ob njem bosta nastopili Elvira Hasanagić, stalna članica Državnega opernega gledališča v Dresdnu, in Monika Bohinec, solistka Državne dunajske opere. Pevce bo spremljal Simfonični orkester SNG Maribor, ki ga bo poleg Cure vodil Simon Krečič


S KRALJEVE POROKE V UNIONSKO DVORANO
(6. 2. ob 19:00, Grand hotel Union, Unionska dvorana)

Kraljeva a cappella zasedba Queen's Six bo po številnih uspešnih mednarodnih turnejah prvič nastopila tudi pri nas. Sekstet, ki je bil ustanovljen ob 450. obletnici ustoličenja kraljice Elizabete I., redno nastopa pred člani kraljeve družine, zapeli so celo na poroki princa Harryja in Meghan Markle. Znani so po raznovrstnem repertoarju, ki zajema vse od cerkvenih in ljudskih pesmi do popa. Njihovi nastopi so začinjeni s humorno noto in osebnim pristopom do občinstva, s katerim se po koncertu z veseljem srečajo. 


Vstopnice za koncerte so na voljo na www.ljubljanafestival.si, na blagajni Križank, Petrolu in Eventimovih prodajnih mestih. Vstopnice za razstave Mestnega muzeja Ljubljana si zagotovite v muzejski trgovinici.



Objavljeno: 15. 1. 2019

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se