Ljubljana
MGML

Ogled dovoljen le s pametnim telefonom :)

Zgodovina na telefonu.

Si že kdaj telefoniral v rimsko podzemlje? Ločil ponarejen novec od pravega? Želiš fotko v fičku?

Aplikacija.
Aplikacija.

Če je pametni telefon tudi tvoj zvesti prijatelj in življenjski spremljevalec, imaš zdaj novo priložnost, da si skupaj ogledata in doživita razstavo o zgodovini Ljubljane. Štirje izzivi v vsaki od petih sob - saj veš lepo po vrsti, kot v šoli: prazgodovina, stari, srednji in novi vek, pa 20. stoletje na koncu.

Seveda ti priporočamo obisk muzeja s prijateljem ali prijateljico, da bo časovno popotovanje po preteklosti še bolj zabavno! Pred odledom razstave v drugem nadstropju si na blagajni muzeja le naložiš aplikacijo, ki pa mora biti Android. Lahko pa si pri nas izposodiš tudi tablični računalnik. (Operacijski sistem IOS aplikacije ne podpira, zato je ni možno namestiti na Applove naprave.)

Aplikacija je nastala kot rezultat projekta Interaktivni (in dovolj "kulski") program za mladostnike v Mestnem muzeju Ljubljana. Aplikacijo so zasnovali in v celoti pripravili študentje različnih smeri, pod vodstvom mentoric iz Pedagoške fakultete UL in Mestnega muzeja Ljubljana. Projekt sta sofinancirali Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Objavljeno: 13. 8. 2019

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se