Ljubljana
MGML
Mestni muzej Ljubljana na domu, drugič
Nadaljujemo z recepti za kuhanje od doma. Tokrat je na jedilniku leča s kostanjem.
Čas rimske Emone je čas vpetosti današnjega ljubljanskega območja v takrat največjo državno tvorbo, rismki imperij, z vsemi političnimi, kulturnimi in kuharskimi dosežki.
Rimska kuhinja je bila pestra in zanimiva ter predstavlja temelj tega, čemur danes pravimo mediteranska dieta. Po prazgodovinskem receptu vam tokrat predstavljamo, kako se je priprave leče s kostanjem po rimsko lotil kuharski bloger Boštjan Napotnik.
Posneto za stalno razstavo Ljubljana. Zgodovina. Mesto. Produkcija: MGML in Kruh in vino, Boštjan Napotnik, s. p., ©2018
Objavljeno: 18. 3. 2020
6. 12. 2024
18. 11. 2024
24. 10. 2024
23. 9. 2024
recept po emonsko_leca s kostanjem.pdf