Ljubljana
MGML

Mestni muzej Ljubljana na domu, drugič

Nadaljujemo z recepti za kuhanje od doma. Tokrat je na jedilniku leča s kostanjem.

Čas rimske Emone je čas vpetosti današnjega ljubljanskega območja v takrat največjo državno tvorbo, rismki imperij, z vsemi političnimi, kulturnimi in kuharskimi dosežki.

None

Rimska kuhinja je bila pestra in zanimiva ter predstavlja temelj tega, čemur danes pravimo mediteranska dieta. Po prazgodovinskem receptu vam tokrat predstavljamo, kako se je priprave leče s kostanjem po rimsko lotil kuharski bloger Boštjan Napotnik.

Posneto za stalno razstavo Ljubljana. Zgodovina. Mesto. Produkcija: MGML in Kruh in vino, Boštjan Napotnik, s. p., ©2018

Objavljeno: 18. 3. 2020

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se