Ljubljana
MGML
Mestni muzej Ljubljana na domu, drugič
Nadaljujemo z recepti za kuhanje od doma. Tokrat je na jedilniku leča s kostanjem.
Čas rimske Emone je čas vpetosti današnjega ljubljanskega območja v takrat največjo državno tvorbo, rismki imperij, z vsemi političnimi, kulturnimi in kuharskimi dosežki.
![None](/media/news/2020/03/18/Recept_po_emonsko.jpg)
Rimska kuhinja je bila pestra in zanimiva ter predstavlja temelj tega, čemur danes pravimo mediteranska dieta. Po prazgodovinskem receptu vam tokrat predstavljamo, kako se je priprave leče s kostanjem po rimsko lotil kuharski bloger Boštjan Napotnik.
Posneto za stalno razstavo Ljubljana. Zgodovina. Mesto. Produkcija: MGML in Kruh in vino, Boštjan Napotnik, s. p., ©2018
Objavljeno: 18. 3. 2020
24. 6. 2024
21. 5. 2024
recept po emonsko_leca s kostanjem.pdf