Ljubljana
MGML

Koronaprojekt

Mestni muzej Ljubljana prosi za vtise, fotografije, posnetke in predmete iz vašega novega vsakdanjika v času korona pandemije in #ostanidoma.

Čim prej korono v muzej!

None

Kako bodo bodoče generacije vedele, kaj je pandemija korone pomenila za Ljubljano? Mestni muzej Ljubljana vas prosi za pomoč: Bodite del zgodovinskega projekta in nam pošljite fotografije, vtise ali predmete, ki predstavljajo vaš novi vsakdan v času izolacije.

Prazne ulice, dnevna soba spremenjena v učilnico in pisarno, zaprta igrišča, dolge vrste ljudi pred trgovinami, razkužila, karte za športne in kulturne dogodke, ki so bili odpovedani … Izbruh virusa in ukrepi, sprejeti proti njemu, so globoko posegli v naše ustaljene tirnice in spremenile podobo življenja našega mesta. Kakšen bo videti ta čas, ko se bomo nanj ozrli čez nekaj desetletij ali stoletji?

Bodite pričevalci zgodovine Ljubljane v času #ostanidoma!

Digitalno gradivo nam lahko že danes pošljite po e-pošti na naslov korona@mgml.si. Zraven nam še na kratko sporočite svoj komentar in kako so se vas dotaknile trenutne razmere.

Ko bo muzej ponovno odprl vrata, vabljeni, da nam pošljete tudi dnevnike, zapise in predmete, ki pričajo o spremembah v vašem vsakdanjem življenju v času pandemije.

S pošiljanjem gradiva se strinjate, da se predmeti vključijo v zbirko Mestnega muzeja Ljubljana.

Objavljeno: 31. 3. 2020

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se