Ljubljana
MGML

Muzejska SCENA

Nova sezona za nadaljevalno in prosta mesta za novo skupino!

Četrtek, 4. 3., ob 16:30 - prvo srečanje za novince Muzejske SCENE. Brezplačno in neobvezujoče!

None

Lanskega septembra smo s prvo skupino Muzejske SCENE začeli raziskovati življenje in delo naših davnih prednikov - koliščarjev. Tema nove pomladanske sezone pa so civilizacijsko napredni stari Rimljani oziroma njihovi periferci Emonci.

Če si že del Muzejske SCENE, se zate nič ne spremeni - še naprej se dobivamo ob torkih popoldan na znanem mestu - pri tebi doma:). Kdaj se vidimo v živo, vprašaš? Takoj, ko bodo ukrepi to dovoljevali!

Če pa bi se nam rad pridružil na novo, saj te privlači gledališče, rad nastopaš in uživaš na potovanjih v preteklost, potem beri naprej:

Muzejska SCENA je namenjena otrokom starim od 9 do 14 let. Znotraj SCENE se z raznolikimi in igrivimi elementi gledališke pedagogike v majhnih skupinah vživljamo v različna časovna obdobja in prostore današnje Ljubljane. Pri tem razvijamo empatijo, komunikacijo, pozornost, sledenje zgodbi ter povezovanje in sodelovanje s sovrstniki. Samozavest, jasnost izražanja, drža in zavedanje telesa so znanja, ki boso muzejskim SCENCEM v življenju gotovo koristila. Z gledališčem predmetov in improvizacijo otroci spoznavajo pod mentorstvom Jasmine Bejtovič, sicer članice igralskega ansambla Šentjakobsko gledališče in dolgoletne sodelavke muzeja.

Srečanja bodo do spremembe ukrepov potekala preko spleta, sicer pa v Mestnem muzeju Ljubljana, ob četrtkih od 16:30 do 17:30. Sezono EMONCI, ki bo potekala od marca do junija 2021, bomo zaključili na način, ki vam ga ta trenutek še ne izdamo -  saj se moramo ves čas sproti prilagajati razmeram in ukrepom - obljubimo pa lahko, da se potrudimo, da bo zaključek prijeten in nepozaben. 

Cena je 19 EUR/mesec na otroka. Prvo srečanje za novince bo v četrtek, 4. marca, ob 16:30. Število mest je omejeno, prijave zbiramo na prijava@mgml.si

Udeleženci prve skupine muzejske SCENE ti sporočajo, zakaj ne smeš zamuditi vpisa v novo sezono!

Še vsebina podrobneje - velja za nadaljevalno in začetno skupino: Od marca do junija bomo raziskovali Emono in Rimljane, ki so pred 2000 leti živeli na tem območju. Zanimalo nas bo, kaj so imeli oblečeno, kaj so jedli in pili, kako so se igrali, vojskovali, v kaj so verovali ter kaj so počeli revni in kaj bogati. 

Oglej si zakulisje snemanja zaključne produkcije prve sezone muzejske SCENE.

Tudi v času jesenske izolacije se nismo dali. Tako smo se vsak torek srečevali preko ZOOM-a. Skupaj smo delili smeh, se bodrili, zabavali, spoznavali sebe in druge ter neizmerno uživali v igri!

Objavljeno: 18. 2. 2021

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se