Ljubljana
MGML

Muzejska SCENA

Vpisujemo nove člane!

Četrtek, 11. 3., ob 16:30 - spletno srečanje za novince Muzejske SCENE. Brezplačno in neobvezujoče!

None

Muzejska SCENA je namenjena otrokom starim od 9 do 14 let. Znotraj SCENE se z raznolikimi in igrivimi elementi gledališke pedagogike v majhnih skupinah vživljamo v različna časovna obdobja in prostore današnje Ljubljane. Pri tem razvijamo empatijo, komunikacijo, pozornost, sledenje zgodbi ter povezovanje in sodelovanje s sovrstniki. Samozavest, jasnost izražanja, drža in zavedanje telesa so znanja, ki boso muzejskim SCENCEM v življenju gotovo koristila. Z gledališčem predmetov in improvizacijo otroci spoznavajo pod mentorstvom Jasmine Bejtovič, sicer članice igralskega ansambla Šentjakobsko gledališče in dolgoletne sodelavke muzeja.

Srečanja bodo do spremembe ukrepov potekala preko spleta, sicer pa v Mestnem muzeju Ljubljana, ob četrtkih od 16:30 do 17:30. Sezono EMONCI, ki bo potekala od marca do junija 2021, bomo zaključili na način, ki vam ga ta trenutek še ne izdamo -  saj se moramo ves čas sproti prilagajati razmeram in ukrepom - obljubimo pa lahko, da se potrudimo, da bo zaključek prijeten in nepozaben. 

Cena je 19 EUR/mesec na otroka. Prvo (spoznavno in brezplačno) srečanje za novince bo v četrtek, 11. marca, ob 16:30. Število mest je omejeno, prijave zbiramo na prijava@mgml.si

Še vsebina podrobneje - velja za nadaljevalno in začetno skupino: Od marca do junija bomo raziskovali Emono in Rimljane, ki so pred 2000 leti živeli na tem območju. Zanimalo nas bo, kaj so imeli oblečeno, kaj so jedli in pili, kako so se igrali, vojskovali, v kaj so verovali ter kaj so počeli revni in kaj bogati.

Udeleženci prve skupine muzejske SCENE ti sporočajo, zakaj ne smeš zamuditi vpisa v novo sezono!

Oglej si končno produkcijo prve sezone Muzejske SCENE (kratki igrani film)

Oglej si zakulisje snemanja zaključne produkcije prve sezone muzejske SCENE.

Tudi v času jesenske izolacije se nismo dali. Tako smo se vsak torek srečevali preko ZOOM-a. Skupaj smo delili smeh, se bodrili, zabavali, spoznavali sebe in druge ter neizmerno uživali v igri!

Objavljeno: 18. 2. 2021

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se