Ljubljana
MGML

Družinski direndaj na Poletno muzejsko noč

Noč odprtih vrat: sobota, 19. junij, od 18.00 do 24.00

Drage družine, obiščite nas na najdaljšo poletno noč! Za vas smo pripravili igrane kostumirane pripovedi, arheološke in ustvarjalne delavnice in še mnogo več.

None
© Andrej Peunik/MGML

Noč ima svojo moč! Pridružite se nam:

Mestni muzej Ljubljana, Gosposka 15
18.00–24.00 Samostojni ogled za otroke in družine s tiskanim vodnikom Z Ljubo in Ano gremo v Ljubljano (4+) 
Pri najstarejšem lesenem kolesu na svetu zavij levo, nato naravnost mimo prvega mesta, skoči hop v galop z vitezom, previdno nadaljuj pod bodečo žico in zavij na desno, s fičkom do cilja, v najlepše mesto na svetu!
V družbi žabic Ljube in Ane se podajte na interaktivno raziskovanje preteklosti našega glavnega mesta. Spoznajte Koliščarsko vas, prvo mesto Emono, nastanek naše Ljubljane in še mnogo več!

Samostojni ogled za otroke in družine s tiskanim vodnikom Kako je nastajalo najlepše mesto na svetu (8+)
Postanite časovni popotniki! Vkrcajte se v časovni stroj in odkrijte, kako je skozi tisoče let nastajalo najlepše mesto na svetu, Ljubljana. V muzejski trgovini vam bodo izdelali potni list in vas opremili s kovčkom – ne skrbite, prtljaga je že pripravljena. Potovanje bo napeto in interaktivno. Pustolovščino boste začeli v prazgodovini in jo zaključili v moderni Ljubljani. A srečna vrnitev v sedanjost vas čaka le, če se boste uspešno soočili z vsemi izzivi in ne boste izgubili vinjet, s katerimi lahko prestopate med posameznimi obdobji. Sicer lahko ostanete ujeti v preteklosti! Pa srečno pot!

Vila Zlatica, Cesta 27. aprila 47
18.00–24.00 Vila Zlatica, otroški tiskani vodnik za mlade radovedneže (8+)
Obiščite domovanje znamenitega ljubljanskega župana Ivana Hribarja v Rožni dolini. V tej meščanski vili je do svojega devetega leta živela Zlatica. Danes je vila odprta vsem radovednim obiskovalcem. S pomočjo zabavnih nalog in nalepk vpoglejte v življenje slovenske meščanske družine z začetka 20. stoletja!
18.00–24.00 Vila Zlaticavodeni ogledi
Pridružite se vodstvu za skupine do 5 ljudi (samostojni ogledi niso možni). Obvezne vnaprejšnje rezervacije mest sprejemamo v četrtek in petek, 17. in 18. 6., od 8:00 do 14:00 na prijava@mgml.si.

Arheološki park Zgodnjekrščansko središče, Erjavčeva 18
18.00–19.00 Ogled parka, arheološke in ustvarjalne delavnice za družine 
Pridružite se kratkim ogledom ostankov rimskih hiš in kristilnice in se prepustite ustvarjalnosti pri izdelavi mozaikov, oljenk in še česa. Preizkusili se boste lahko tudi v vlogi arheologov in si odpočili v prijetni senci in družbi lepo ohranjenih rimskih mozaikov.
Zbiramo obvezne prijave na prijava@mgml.si ali 01 24 12 506.

21.00–22.00 Rimljani v Ljubljani, igrane kostumirane pripovedi*
V Zgodnjekrščanskem središču se bo v življenje prebudila speča Emona. Zvoki tamburina bodo predramili štiri rimske duhove. Ti vas bodo vsak s svojo doživeto pripovedjo iz Emone popeljali skozi ostanke nekdanje rimske stanovanjske zgradbe, v zasebne terme, mimo večbarvnih mozaikov, do krstilnice z bazenčkom nekdanje krščanske bazilike.
Zbiramo obvezne prijave na prijava@mgml.si ali 01 24 12 506. *Kostumirana pripoved traja pol ure. Prijave zbiramo za temine: 21.00, 21.30, 22.00

Vstop je prost! Družinski/otroški tiskani vodnik vsaka družina dobi brezplačno.

Objavljeno: 11. 6. 2021

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se