Ljubljana
MGML

Rim je padel, pozdravljen srednji vek!

Muzej + gledališče = muzejska scena

Povabilo k vpisu v novo sezono Muzejske scene

Gremo v srednji vek!
Gremo v srednji vek! © Andrej Peunik / MGML

V novi, že tretji sezoni Muzejske scene bomo raziskovali srednji vek v Ljubljani in se z različnimi gledališkimi pristopi poskušali približati življenju v tistem času.

Z raznolikimi in igrivimi elementi gledališke pedagogike se bodo otroci, stari od 9 do 14 let, v majhnih skupinah vživljali v različna časovna obdobja in prostore današnje Ljubljane. Pri tem bodo razvijali naslednje veščine: razvijanje empatije, izboljšanje komunikacije, razvijanje pozornosti, sledenje zgodbi ter povezovanje in sodelovanje s sovrstniki. Samozavest, jasnost izražanja, drža in zavedanje telesa so znanja, ki bodo vašemu otroku v življenju gotovo koristila. Z gledališčem predmetov in improvizacijo se bodo otroci spoznavali pod mentorstvom Jasmine Bejtović, sicer članice igralskega ansambla Šentjakobsko gledališče in dolgoletne sodelavke muzeja.


Takole je izgledalo, ko smo obiskali Emonce. Kakšno pa bo popotovanje med srednjeveške Ljubljančane, izveš le, če si star med 8 in 15 let in se nam pridružiš v novi sezone Muzejske scene. In jo z nami soustvariš. Preveri spodaj več informacij. 


MUZEJSKA SCENA V MUZEJU
Muzejska scena v živo v muzeju bo potekala od oktobra 2021 do maja 2022 ob torkih ali četrtkih enkrat tedensko od 16:30 do 18:30. V primeru zaprtja muzeja bo potekala prek spleta med 16:30 in 17:30.

MUZEJSKA SCENA DOSTOPNA NA DALJAVO
Mladi, ki se Muzejske scene ne bi mogli udeleževati v živo zaradi prevelike oddaljenosti in drugih obveznosti, vam je na voljo tudi spletna oblika srečevanj. Na tej se bomo srečevali prek ekranov ob ponedeljkih od 16:30 do 17:30, od oktobra 2021 do maja 2022. Mišljeno je tudi enodnevno druženje v Ljubljani, kjer bodo otroci spoznali srednjeveško Ljubljano, grad in si ogledali razstavo o življenju v srednjeveški Ljubljani. 

KDAJ ZAČNEMO IN KAKŠNA JE CENA?
V ponedeljek, 4. 10., ob 16:30 pričnemo s spletno edicijo prek spleta.  V živo (v muzeju) pa v torek, 5. 10., in v četrtek , 7. 10. 2021, ob 16:30. 


Prvo srečanje je BREZPLAČNO in NEOBVEZUJOČE.

Cena je 24 €/mesec (4 srečanja na mesec); mogoče je tudi plačilo v enkratnem znesku za celo sezono, pri čemer velja 5-odstotni popust. Drugi otrok iz iste družine ima 10-odstotni popust.

Prijave in informacije dobite na prijava@mgml.si ali po telefonu 01 24 12 506 od ponedeljka do petka med 8. in 14. uro.

Objavljeno: 1. 9. 2021

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se