Ljubljana
MGML

Prešernov dan v vašem najljubšem muzeju in galerijah

Na slovenski kulturni praznik muzeji in galerije brezplačno odpiramo vrata in vas vabimo na ogled navdihujočih razstav v Mestni muzej, Plečnikovo hišo, galerijo Cukrarna, Galerijo Jakopič, Galerijo Vžigalica in Bežigrajsko galerijo 2.

None

Mestni muzej Ljubljana, Gosposka 15, Ljubljana
10.00–18.00 
Na srečevanje s preteklostjo in prihodnostjo naše prestolnice se odpravite v Mestni muzej Ljubljana. Napovejte prihodnost življenja v Ljubljani, skupaj z muzejsko klepetuljo se sprehodite skozi čas ljubljanskega kongresa ali pa se podajte na raziskovanje zgodovine prestolnice glavnega slovenskega mesta. Pester program smo pripravili tudi za družine.
Celotni program preverite tukaj.

Plečnikova hiša, Karunova 4 in 6, Ljubljana
10.00–18.00 
Ob obisku Plečnikove hiše spoznajte še enega velikana slovenske kulture, Jožeta Plečnika. Razstava Plečnik in pika razkriva proces nastanka trenutno najbolj vročega stripa pri nas, ki je v dveh mesecih doživel že svoj prvi ponatis! Družine, vabljene tudi ve na raziskovanje arhitektovega domovanja! Zaradi omejenih prostorskih zmožnosti prosimo predhodno preverite zasedenost na plecnik@mgml.si ali 01 280 16 04.
Celotni program preverite tukaj.

Cukrarna, Poljanski nasip 42
10.00–19.00 
Na ta dan bo prvič na ogled razstavni projekt umetnice Rose Barbe z naslovom Zapiski z razstave. Še vedno pa si lahko ogledate aktualno razstavo Čudovitost spomina

Galerija Vžigalica, Trg francoske revolucije 7
10.00–18.00 
od 19.00 dalje [samostojni ogledi za seniorje, odrasle, mlade in družine]
Na kulturni praznik odpiramo razstavo Prešerna posprava Marka Breclja, na kateri bodo predstavljeni predmeti in dokumenti iz Brecljevih mehkoterorističnih akcij ter odlomki iz njegove performativne prakse glasbenih nastopov. 

Galerija Jakopič, Slovenska cesta 9
10.00–18.00 
Razstava Taljenje. Podobe podnebnih sprememb obravnava vprašanje izginjajočih ledenikov in z različnimi umetniškimi sredstvi prikazuje vpliv podnebnih sprememb. Vabljeni tudi na javno vodstvo ob 16.30.
Celotni program preverite tukaj.

Bežigrajska galerija 2, Vodovodna 3, Ljubljana
10.00–18.00 
Lirično navdihnjene, ritmično ponavljajoče enigmatične podobe človeških likov slikarja Marka Šuštaršiča pa vas čakajo v Bežigrajski galeriji 2.



Hvala, ker upoštevate PCT pogoje in ob obisku muzeja ali galerij nosite zaščitne maske.

Objavljeno: 1. 2. 2022

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se