Ljubljana
MGML

Cenejše publikacije MGML ob 23. aprilu, dnevu knjige

Publikacije Muzeja in galerij mesta Ljubljane (MGML) na dan knjige z 20% popustom.

V Muzeju in galerijah mesta Ljubljane (MGML) se v soboto, 23. aprila, pridružujemo obeleževanju svetovnega dneva knjige in avtorskih pravic.


Kultura branja. Iz Župančičeve spominske zbirke, KOŽ
Kultura branja. Iz Župančičeve spominske zbirke, KOŽ © Matevž Paternoster, MGML

Dan knjige je posvečen promociji branja, založništva in zaščiti avtorskih pravic ter intelektualne lastnine. Knjige širijo obzorja, razpirajo skrite, oddaljene svetove in burijo domišljijo.

"Kot bitja nas gradijo tako umetnost kot izkušnje, in to, kar preberemo v knjigah, je spoj obojega," je dejal britanski avtor in urednik Andy Miller.

V založništvu MGML izdajamo dela, v katerih naši kustosi in zunanji sodelavci interdisciplinarno obravnavajo raznovrstne teme muzejskih in galerijskih razstav. V obrazstavnih publikacijah lahko berete o zgodovini Ljubljane in o njenih pomembnih meščanih, o arheologiji, etnologiji, umetnostni teoriji, fotografiji, umetnostni zgodovini in še marsičem.

V soboto, 23. aprila, se tudi mi pridružujemo prazniku knjige in vam v trgovinah Galerije Jakopič, Mestne galerije, Plečnikove hiše, Mestnega muzeja in Cukrarne vam na ta dan nudimo 20 % popust ob nakupu publikacij, izdanih v založbi MGML.

Obiščite nas in poiščite delo, ki bo obogatilo vašo domačo knjižnico!

Objavljeno: 21. 4. 2022

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se