Ljubljana
MGML

Ljubljana Art Weekend tudi v galerijah MGML

Muzej in galerije mesta Ljubljana (MGML) se pridružujejo iniciativi Ljubljana Art Weekend (27.–29. 5.), nastali na pobudo Ravnikar Gallery Space. Iniciativa si podobno kot njene številne evropske paralele prizadeva združiti organizacije in institucije, galerije, muzeje in projektne prostore, posvečene predstavitvi in promociji sodobnih umetnosti ter tako prispevati h krepitvi lokalne umetniške scene, njene pluralnosti in živosti.
arhiv Ljubljana Art Weekend
arhiv Ljubljana Art Weekend

Z razvejanim programom, ki vključuje predstavitve tako domačih kot mednarodnih umetnikov, želi Ljubljana Art Weekend vzpostaviti temelje za razpravo in dialog, obenem pa z raznovrstnimi ozadji obiskovalcem zagotoviti možnost od blizu spoznati tukajšnjo nenehno rastočo in razvijajočo se sodobno umetnostno produkcijo.

V petek, 27. maja, bo središče dogajanja Ljubljana Art Weekenda v Cukrarni, zvrstili se bodo »hitri zmenki« za mlade zbiratelje, predstava Mateje Bučar ter okrogla miza na temo zbirateljstva in skupnosti.

Prvi ediciji dogodka, ki bo potekal od petka do nedelje, od 27. do 29. maja, se iz družine MGML pridružujejo tudi Plečnikova hiša, Galerija Jakopič, Galerija Vžigalica in Mestna galerija Ljubljana, kjer v sklopu vikenda z umetnostjo vabimo k brezplačnemu ogledu aktualnih razstav ter k obisku spremljevalnega programa, o katerem si lahko več preberete na spletni strani posameznega razstavišča.

Vabljeni na vikend druženje z umetnostjo!

Objavljeno: 26. 5. 2022

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se