Ljubljana
MGML

Ljubljana Art Weekend tudi v galerijah MGML

Muzej in galerije mesta Ljubljana (MGML) se ponovno pridružujejo iniciativi Ljubljana Art Weekend (25.–28. 5. 2023), nastali na pobudo Ravnikar Gallery Space. Iniciativa si podobno kot njene številne evropske paralele prizadeva združiti organizacije in institucije, galerije, muzeje in projektne prostore, posvečene predstavitvi in promociji sodobnih umetnosti ter tako prispevati h krepitvi lokalne umetniške scene, njene pluralnosti in živosti.

arhiv Ljubljana Art Weekend
arhiv Ljubljana Art Weekend

Z razvejanim programom, ki vključuje predstavitve tako domačih kot mednarodnih umetnikov, želi Ljubljana Art Weekend vzpostaviti temelje za razpravo in dialog, obenem pa z raznovrstnimi ozadji obiskovalcem zagotoviti možnost od blizu spoznati tukajšnjo nenehno rastočo in razvijajočo se sodobno umetnostno produkcijo.

Drugi ediciji dogodka, ki bo potekal od četrtka do nedelje, od 25. do 28. maja, se iz družine MGML pridružujejo Cukrarna, Plečnikova hiša, Galerija Jakopič, Galerija Vžigalica in Mestna galerija Ljubljana, kjer v sklopu vikenda z umetnostjo vabimo k ogledu aktualnih razstav ter k obisku spremljevalnega programa.

Vabljeni na vikend druženje z umetnostjo!

Objavljeno: 22. 5. 2023

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se