Ljubljana
MGML

Umetnost in njene institucije v boju proti populizmu

Museal Episodes (Muzejske epizode) tokrat v Ljubljani

Na dvodnevnem simpoziju, ki ga organizira Moderna galerija v sodelovanju z Javno agencijo za knjigo RS, Muzejem in galerijami mesta Ljubljene in Goethe Institutom, bo spregovoril tudi direktor MGML Blaž Peršin.

None

Javna agencija za knjigo RS je dala pobudo za mednarodno konferenco kot eno od dejavnosti v sklopu priprav na projekt "Slovenija – častna gostja mednarodnega knjižnega sejma v Frankfurtu" leta 2022. Na simpoziju "Umetnost in njene institucije v boju proti populizmu", ki se bo to sredo in četrtek, 6. in 7. novembra 2019, odvijal v Moderni galeriji, bodo sodelovali muzejski direktorji, kustosi in drugi akterji v polju moderne in sodobne umetnosti. Drugi dan simpozija bo zbranim o festivalu Indigo spregovoril Blaž Peršin, direktor MGML in direktor izvršnega odbora festivala Indigo.

Celoten program simpozija si oglejte tu.

Simpozij se bo naslonil na rezultate triletnega projekta izmenjave idej različnih akterjev na področju sodobne umetnosti in njenih institucij s celega sveta Museal Episodes, ki ga je pripravil Goethe Institut iz Săo Paula. Debate v okviru Museal Episodes so bile organizirane na različnih kontinentih, da bi tako pridobile konkreten kontekst. Njihova rdeča nit je bil Jug, ki pa presega zgolj geopolitično dimenzijo. Jug nekateri člani Museal Episodes opisujejo tudi kot 'stanje duha' in tu bi lahko dodali, da je jug izkušnja vsakega, ki deluje zunaj hiperreguliranega in hiperprofesionaliziranega Severa, kjer so še vedno ekonomski in kulturni centri moči.


Objavljeno: 4. 11. 2019

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se