Ljubljana
MGML

Odprte hiše Slovenije: Prenova Plečnikove hiše

Plečnikova hiša se pridružuje festivalu Odprte hiše Slovenije, ki od 17. do 19. septembra odpira vrata arhitekturno zanimivih objektov po državi. Vabljeni k ogledu v letih 2013–2015 prenovljene Plečnikove hiše!

Sobota
18
Sep 2021
Čas: 13:30–14:25
Lokacija: Plečnikova hiša
Odrasli, študenti, seniorji
Odprte hiše Slovenije: Prenova Plečnikove hiše
© Tadej Bolta / Arrea

Plečnikovo hišo sestavlja kompleks dveh starih hiš ob Karunovi ulici, ki jima je Plečnik dodal valjast prizidek ter zimski vrt, ki meji na prostran vrt za hišo. Hiša, ki jo je arhitekt zgradil in v njej bival, je najpomembnejša in zato prenovljena brez vidnih sprememb. Prostore drugih dveh smo preoblikovali v nove razstavne in pedagoške prostore, mansarda pa je namenjena kustosom in raziskovalcem Plečnikove zapuščine. Proces prenove je vključeval skupino različnih strokovnjakov, od naročnika MOL, odgovorne konservatorke Irene Vesel, izdelovalcev Konservatorskega načrta RC Slovenije, do uporabnika MGML.

Na dveh brezplačnih vodenih ogledih v okviru festivala Odprte hiše Slovenije – v soboto, 18. 9., ob 12:30 in 13:30 – si bomo ogledali novo pridobljene prostore z novo stalno razstavo s preprostim naslovom Plečnik, prostore za občasne razstave in študijski center v nadstropju, učilnico za pedagoške in andragoške programe ter muzejsko trgovino z izborom oblikovalskih izdelkov in publikacij.

Svoje mesto na vodstvu si rezervirajte tukaj.


Sre
10
Jan 2024
Prireditev na prostem, Voden ogled
Plečnikova hiša • Odrasli, študenti, seniorji
Tor
23
Jan 2024
Voden ogled
Plečnikova hiša • Odrasli, študenti, seniorji

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se