Ljubljana
MGML

Trgovina

© Dokumentacija MGML

Grafike JOŽE
JOŽE kot navdih ali ko umetniki in umetnice mlajše generacije skozi likovno produkcijo predstavljajo nov pogled na arhitekta, na njegovo delo in življenje.
Sodelujoče umetnice in umetniki (Galerija DobraVaga): Eva Mlinar, Gašper Kunšič, Jure Brglez, Lealudvik, Matija Medved, Nastja Mezek, Nevena Aleksovski, Nina Mršnik, Peter Ferlan.
Cena: 30,00 €


© Dokumentacija MGML

Izbrane knjige o Plečniku in njegovem delu

Hiša Plečnik House
Knjiga "Hiša Plečnik House. Ob 100-letnici nakupa hiše na Karunovi 4 in v letu celovite prenove Plečnikove hiše (1915–2015)" prinaša strokovni vpogled konservatorjev, restavratorjev, arhitektov prenove hiše, krajinskih arhitektov prenove vrta ter fotografski pejsaž prenove Plečnikove hiše.
Cena: 25,00 €

© Dokumentacija MGML

Izbrane knjige o Plečniku in njegovem delu

Noah Charney: Večni arhitekt
Knjiga "Večni arhitekt: življenje in delo Jožeta Plečnika, modernističnega mistika" prinaša sodoben pogled na slovenskega arhitekta skozi optiko dr. Noaha Charneya, pri čemer avtor celostno približa Plečnikova dela skozi arhitektovo življenjsko zgodbo, naj gre za dunajsko, praško ali ljubljansko obdobje.
Cena: 39,00 €

© Dokumentacija MGML

Izbrane knjige o Plečniku in njegovem delu

Andrej Hrausky: Plečnikova arhitektura v Ljubljani
Knjiga "Plečnikova arhitektura v Ljubljani" avtorja Andreja Hrauskyja prinaša celovit pregled Plečnikovega dela v slovenski prestolnici, po avtorjevih besedah pa skuša knjiga predvsem "razložiti Plečnikovo arhitekturo: kako jo gledati, kako videti in kako razumeti".
Cena: 34,00 €

© Dokumentacija MGML

S Plečnikom navdihnjen nakit

Martina Lončar
Oblikovalka nakita Martina Lončar je ustvarila dva edinstvena kosa nakita, ki sta ga navdihnila Plečnik in njegovo delo. Uhani so izdelani iz Plečniku ljubega materiala – betona, broške Bunke pa so nastale po vzoru luči na Peklenskem dvorišču v Križankah.
Cena: 32,00–47,00 €

© Dokumentacija MGML

S Plečnikom navdihnjen nakit

Martina Obid Mlakar
Oblikovalko nakita Martina Obid Mlakar je navdihnilo pročelje Narodne in univerzitetne knjižnice, saj je pri oblikovanju broške uporabila miniaturne opeke, koščke kamna, medenine, bakra in srebra – materiale, ki jih je uporabljal tudi Jože Plečnik.
Cena: 170,00–230,00 €

© Dokumentacija MGML

S Plečnikom navdihnjen nakit 

Neža Žehelj
Neža Žehelj se je pri oblikovanju nakita po vzoru Plečnika poigravala z geometrijskimi oblikami in nastala je enkratna kolekcija subtilnega srebrnega nakita.
Cena: 90,00–320,00 €


Arhitektura je avantura

Tiskani arhitekturni vodnik za otroke med 6 in 11 let
Potep po Plečnikovi hiši popestri več zabavnih interaktivnih postaj, ki vas bodo popeljale v igrivi svet arhitekture, sledi pa mu raziskovanje Križank, NUK-a, Tržnic, Tromostovja in drugih arhitektovih del v Ljubljani z zabavnim družinskim vodnikom.
Cena: 5,00 €


© Dokumentacija MGMLMuzejska trgovina je odprta od torka do nedelje, med 10.00 in 18.00.

Za informacije in nakup nam pišite na shop@mgml.si.

Ogled ikonične Plečnikove hiše se z nakupom vstopnice prične in z zaključnim iskanjem izvirnega spominka konča v mali muzejski trgovini. V njej najdete pester nabor publikacij o Plečniku, njegovi arhitekturi in drugih arhitekturnih mojstrih; zanimiva je na primer monografija o celoviti prenovi Plečnikove hiše z naslovom Hiša Plečnik House, odločite se lahko za podrobno raziskovanje Plečnikove Ljubljane v knjigi Plečnikova arhitektura v Ljubljani (avtor Andrej Hrausky) ali pa za spoznavanje življenja arhitekta v knjigi Večni arhitekt skozi oči ameriškega avtorja dr. Noaha Charneya. 

Poleg publikacij trgovina ponuja tudi raznovrstne oblikovalske izdelke, ki so navdih našli v Plečnikovem opusu: izbirate lahko med linijo izdelkov Zajtrk s Plečnikom oblikovalke Ljubice Sune Čehovin, se odločite za katerega od rdeče-črnih izdelkov iz linije Makalonca ali raznobarvnih izdelkov iz kolekcij Ivan in Helena Vurnik ter Maks Fabiani. Morda vas prepriča katera od izvirnih grafik slovenskih umetnikov mlajše generacije, ki so skozi izvirno likovno produkcijo predstavili nov pogled na arhitekta, na njegovo delo in življenje, ali pa si nadenete broško Bunka oblikovalke Martine Lončar, ki jo je navdihnilo Peklensko dvorišče ljubljanskih Križank. Poleg drobnih izdelkov, kot so svinčniki, magnetki z različnimi "plečnikovskimi" motivi ali Plečniku posvečene znamke, pa smo za vse male in velike ustvarjalce v trgovini pripravili tudi nabor izdelkov za ustvarjanje: pobarvanko Plečnikova Ljubljana, komplet za izdelavo treh maket Plečnikovih arhitektur (Plečnikove hiše, Narodne in univerzitetne knjižnice in cerkve sv. Mihaela) in poseben vodnik za najmlajše, ki vas bo skozi zanimive uganke in zabavne naloge popeljal po Plečnikovi Ljubljani.

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se