Ljubljana
MGML

Ustvari svoj zin, delavnica ob razstavi JOŽE

Kaj je fanzin, kako se ga ustvari in zakaj je zadnje čase to tako priljubljena forma umetniškega izražanja tudi v našem prostoru, izveste na ustvarjalni zin delavnici, ki jo v Plečnikovi hiši v sodelovanju z galerijo DobraVaga organiziramo v okviru razstave JOŽE. Kako se je udeležite, preverite v nadaljevanju ...

Sobota
23
Sep 2017
Čas: 11:00–14:00
Lokacija: Plečnikova hiša
Odrasli, študenti, seniorji
Ustvari svoj zin, delavnica ob razstavi JOŽE
© Asiana Jurca Avci/DobraVaga

Na vsa zastavljena vprašanja o fanzinu bo na delavnici odgovorila vizualna umetnica Nevena Aleksovski, ki nas bo na ustvarjalnem delu usmerjala tudi pri izdelavi lastnega zina. Pri tem si bomo pomagali z delom slavnega arhitekta Jožeta Plečnika – uporabili bomo namreč detajle fotografij njegovih del in v tehniki kolaža ustvarjali nove kompozicije ter tako gradili nove arhitekturne svetove.

Kaj za udeležbo na delavnici potrebujete:
-Predznanje? Ne.
-Posebna zaščitna oblačila? Ne.
-Material in orodje? Ne.
-Denar? Ne.
-Ustvarjalnost in dobro voljo? DA, veliko!

Za navdih bomo poskrbeli tudi s kratkim ogledom Plečnikovega originalno ohranjenega domovanja.

Delavnica je namenjena vsem mladim in odraslim ustvarjalcem (16+) in je za udeležence brezplačna. Število udeležencev je omejeno, zato so prijave obvezne na info@dobravaga.si.

Delavnica bo potekala v Plečnikovi hiši, Karunova 4–6, v soboto, 23. septembra 2017, od 11.00 do 14.00.

*
Nevena Aleksovski (1984), umetnica, ki nas bo vodila skozi ustvarjanje zinov, je leta 2008 diplomirala iz slikarstva na Akademiji umetnosti v Novem Sadu, leta 2014 pa magistrirala iz kulturologije na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani. Aktivna je na področjih risbe, slikarstva, ilustracije ter umetniških fanzinov. Za svoj umetniški fanzin je leta 2016 prejela glavno nagrado na natečaju ZINE VITRINE dvatwozwei. Večkrat je razstavljala samostojno, v sodelovanju z drugimi umetnicami in umetniki ter na raznih skupinskih razstavah v Sloveniji, Srbiji, Nemčiji in na Hrvaškem. Med drugim se je predstavila v Mednarodnem grafičnem likovnem centru na skupinski razstavi Zini!, Sodobna zinovska produkcija in na skupinski razstavi Neki piše v galeriji Vodnikove domačije v okviru zavoda SCCA Ljubljana. Aktivna je tudi v pedagoškem delu, v galerijah ŠKUC in Alkatraz v Ljubljani. Je soorganizatorka umetniškega festivala recikliranja in DIY kulture Reciklart.

Sre
10
Apr 2024
Voden ogled
Plečnikova hiša • Odrasli, študenti, seniorji
Sre
24
Apr 2024
Voden ogled
Plečnikova hiša • Odrasli, študenti, seniorji
Sob
11
Maj 2024
Voden ogled
Plečnikova hiša • Odrasli, študenti, seniorji
Sob
25
Maj 2024
Dan odprtih vrat, Delavnica, Prireditev na prostem, Voden ogled
Plečnikova hiša • Družine, otroci
Sob
8
Jun 2024
Voden ogled
Plečnikova hiša • Družine, otroci

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se