Ljubljana
MGML

Veččutno vodstvo po Plečnikovi hiši

Doživite Plečnikovo hišo z vsemi čutili! Pridružite se nam na dveh veččutnih vodstvih v aprilu; obvezne prijave zbiramo na prijava@mgml.si.

Torek
18
Apr 2017
Čas: 17:30–19:00
Lokacija: Plečnikova hiša
Odrasli, študenti, seniorji, obiskovalci s posebnimi potrebami
Veččutno vodstvo po Plečnikovi hiši
© Ustvarjalna Pisarna SOdelujem

V Plečnikovi hiši, v kateri je Jože Plečnik bival 36 let, vse do svoje smrti, bomo podrobno spoznali največjega slovenskega arhitekta in obsežen opus njegovih del. Odkrivali pa bomo tudi manj znane plati velikega mojstra: skozi drobne anekdote bomo spoznali njegovo osebno življenje in osebe, ki so ga najbolj zaznamovale.

Na vodstvu bomo preko vseh čutil v stiku z arhitektovimi avtentičnimi osebnimi predmeti doživeli nepozabne izkušnje. Uro in pol trajajoče vodstvo pa bomo sklenili s pogostitvijo v Plečnikovem slogu.

Vodstvo pripravljamo v sodelovanju Ustvarjalne Pisarne SOdelujem in MGML.


Cena vstopnice: 7 € / 5€ (znižana cena), asistenti, spremljevalci imajo brezplačen vstop

Ker je zaradi zagotavljanja kakovostne izvedbe vodstva število udeležencev omejeno na 7 oseb, vas vljudno prosimo, da svojo udeležbo sporočite na telefonsko številko 01 24 12 506 ali na prijava@mgml.si.

V sodelovanju s Klubom Ljubiteljev Umetnosti: Asistenca vsem, ki bi se vodstva želeli udeležiti, a se ga zaradi osebne okoliščine (npr. senzorna oviranost, gibalna oviranost, težje razumevanje …) samostojno ne morete, nudimo brezplačno spremstvo na dogodek. V tem primeru vas prosimo, da nas vsaj tri dni prej obvestite na telefonsko številko 031 453 743 (Karmen Bajec).


Opisi fotografij:
Naslov fotografije 1: Začeli smo kreativno sodelovati
Opis fotografije 1: Na fotografiji ležečega formata je lesena maketa Plečnikove hiše. Ob njej sta dve ženski. Prva je vidna samo do pasu in je s hrbtom obrnjena proti nam. Z levo roko se dotika strehe hiše. Druga stoji rahlo priklonjena ob levi strani makete, z dlanmi se dotika sten hiše. V ozadju stoji še osem oseb, ki opazujejo dogajanje ob leseni maketi.

Naslov fotografije 2: Zdaj smo pa vsi enakopravni
Opis fotografije 2: Na fotografiji ležečega formata je pet oseb razporejenih po prostoru. V levem spodnjem kotu fotografije je maketa Plečnikove Ljubljane. Na desni strani fotografije je ženska, ki drži v rokah nogometno žogo. Na obrazu ima rahel nasmešek. Ostale štiri osebe imajo prek oči  zavezane rdeče trakove. Moški na levem zgornjem delu fotografije drži v rokah zelene liste, ženska desno od njega lesen križ. V ozadju je vitrina, v kateri je lesena maketa Mesarskega mostu.

Naslov fotografije 3: Risanje Katedrale svobode
Opis fotografije 3: Na fotografiji ležečega formata je 10 oseb. V spodnjem desnem kotu fotografije je ženska na invalidskem vozičku s hrbtom obrnjena proti nam. Desno ob njej je del makete Plečnikove Ljubljane. Devet oseb sedi na lesenih stolih za ozko leseno mizo, ki se razprostira ob steni po celotni širini zgornjega dela fotografije. Na steni so enakomerno razporejena tri okna. Vseh devet oseb je delno ali v celoti s hrbti obrnjenih proti nam. V rokah držijo pisala, na mizi pred njimi so beli listi papirja.

Sre
10
Apr 2024
Voden ogled
Plečnikova hiša • Odrasli, študenti, seniorji
Sre
24
Apr 2024
Voden ogled
Plečnikova hiša • Odrasli, študenti, seniorji
Sob
11
Maj 2024
Voden ogled
Plečnikova hiša • Odrasli, študenti, seniorji
Sob
25
Maj 2024
Dan odprtih vrat, Delavnica, Prireditev na prostem, Voden ogled
Plečnikova hiša • Družine, otroci
Sob
8
Jun 2024
Voden ogled
Plečnikova hiša • Družine, otroci

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se