Ljubljana
MGML

Prespimo noč v Plečnikovi hiši

Plečnik 150 let in dogodivščina za otroke

Preživite noč v družbi arhitekta Jožeta Plečnika in njegovega kužka Sivka ter spoznajte njegovo domovanje z velikim vrtom, kjer je preživel veliko let svojega življenja. Ustvarjalno bo!

Sobota
11
Jun 2022
Čas: 19:00–10:00
Lokacija: Plečnikova hiša
Otroci
Prespimo noč v Plečnikovi hiši
© Andrej Peunik / MGML

Otroci, si upate prebiti noč v skrivnostni Plečnikovi hiši? Preizkusite svoj pogum s sobote na nedeljo, z 11. na 12. junij 2022, od 19.00 do 10.00. 

Stopite z nami na škripajoče stopnice in zavrtite čas za skoraj 100 let v preteklost. Spoznajte kreativno življenje in znamenita dela našega najslavnejšega arhitekta Jožeta Plečnika, raziščite skrivne kotičke njegovega vrta, podajte se na lov za skritim načrtom, zavihajte rokave ob razigranih arhitekturnih nalogah in potrkajte na vrata njegovega
domovanja. Morda bo mojster pri volji, da nam ga razkaže.

Pred spanjem si bomo pripravili zvočno kopel z meditacijsko zgodbo, ki nas bo na krilih domišljije in zvočnih valov ponesla nad Plečnikovo Ljubljano. Z uglaševanjem z različnimi glasbili pa se bomo prebudili tudi v nedeljsko jutro.

Nepozabna dogodivščina je primerna za otroke, stare od 7 do 11 let. Cena: 35 € za otroka. Dogodek se izvede ob zadostnem številu otrok. Obvezne prijave sprejemamo do četrtka, 9. junija, do 14:00 na prijava@mgml.si ali 01 24 12 506. Mesto je zagotovljeno ob vplačilu kotizacije.

Prepričajte se sami: muzejska noč ima čarobno moč ... Si upate?

Sre
10
Jan 2024
Prireditev na prostem, Voden ogled
Plečnikova hiša • Odrasli, študenti, seniorji
Tor
23
Jan 2024
Voden ogled
Plečnikova hiša • Odrasli, študenti, seniorji

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se