Ljubljana
MGML

O Plečnikovi šoli s kustosinjo Ano Porok in študentom Andrejem Lodrantom

Gostujoči pogovor ob 24. Sušnikovih dnevih

Jubilejno Plečnikovo leto 2022 praznujemo tudi na Koroškem! Tam se bo v torek, 24. maja, ob 18:00 kustosinja Plečnikove hiše Ana Porok na posebnem, Plečniku posvečenem dogodku pogovarjala s Plečnikovim učencem, arhitektom Andrejem Lodrantom.

Torek
24
Maj 2022
Čas: 18:00–19:30
Lokacija: Mala dvorana Družbenega doma na Prevaljah, Trg 2a, 2391 Prevalje
Odrasli, študenti, seniorji
Plečnik s svojimi študenti na vrtu Plečnikove hiše, ok. 1945
Plečnik s svojimi študenti na vrtu Plečnikove hiše, ok. 1945 © dokumentacija MGML / Plečnikova zbirka

Ob 150-letnici rojstva našega velikega arhitekta Jožeta Plečnika se bomo tudi na Koroškem spomnili sledov njegovega dela. Skupaj s Plečnikovim učencem arhitektom Andrejem Lodrantom ter umetnostno zgodovinarko in kustosinjo Plečnikove hiše v Ljubljani Ano Porok, bomo obudili spomine na študij in delo v Plečnikovem kabinetu.

Zapuščina velikega arhitekta vpliva tudi na delo mladih koroških ustvarjalcev. Arhitekt Matija Miler bo spregovoril o svojem delu in o Plečnikovi zapuščini na Koroškem. Grafična oblikovalka Alja Herlah pa bo predstavila črkovno vrsto Plecnik, ki jo je oblikovala na podlagi raziskave arhivske zbirke ročno izrisanih črk Jožeta Plečnika in katere nastanek smo nedavno predstavili tudi na razstavi v Plečnikovi hiši.

Dogodek organizirata Kulturno društvo Mohorjan Prevalje in Občina Prevalje ob 24. Sušnikovih dnevih 2022. Vstop na dogodek, ki bo potekal v Mali dvorani Družbenega doma na Prevaljah, je prost.

Sob
28
Jan 2023
Delavnica, Voden ogled
Plečnikova hiša • Družine
Sre
8
Feb 2023
Dan odprtih vrat, Voden ogled
Plečnikova hiša • Odrasli, družine, otroci, študenti, seniorji

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se