Ljubljana
MGML

Kaj se skriva za fasadami?, ustvarjalna delavnica

Otroci, pozor! Vabljeni na ustvarjalno delavnico v okviru razstave 'Kamen, papir, škarje' z ilustratorko Terezo Prepadnik, na kateri bomo dali prosto pot domišljiji in upodobili svoje hiše ter pestro dogajanje v njihovih notranjostih!

Sobota
17
Sep 2022
Čas: 10:00–12:00
Lokacija: Plečnikova hiša
Družine, otroci
Kaj se skriva za fasadami?, ustvarjalna delavnica
© DobraVaga

Se kdaj sprehajaš po ulicah in opazuješ hiše, ki te obdajajo? So takšne in drugačne, stare in nove, sive in pisane, nekatere so ti všeč, druge malo manj … Si ob tem kdaj predstavljaš, kaj vse se dogaja v njihovi notranjosti? Kdo v njih živi, kaj ljudje tam počnejo, kaj vse se skriva za fasadami mesta? V starih mestnih središčih se pogosto zgodi, da so fasade hiš zaščitene, zanje je treba dobro skrbeti in jih ohranjati take, kot so bile nekoč. Tisto, kar se dogaja za njimi, pa je prepuščeno stanovalcem in naši domišljiji … 

Pridruži se nam na ustvarjalni delavnici, kjer si bomo z ilustratorko Terezo Prepadnik najprej ogledali razstavo Kamen, papir, škarje, se pogovorili o tem, kako so nastala razstavljena umetniška dela in kako se ona loteva svojih ilustracij, potem pa dali prosto pot domišljiji in upodobili svoje hiše ter pestro dogajanje v njihovih notranjostih. Možnosti je neskončno!

Prijazno vabljeni h kukanju za fasade!


Namenjeno otrokom od 6. leta naprej.
Delavnica bo trajala približno 2 uri, prijave pa sprejemamo na prijava@mgml.si ali 01 24 12 506.
Organizacija: Plečnikova hiša / Kino Šiška

Sre
10
Jan 2024
Prireditev na prostem, Voden ogled
Plečnikova hiša • Odrasli, študenti, seniorji
Tor
23
Jan 2024
Voden ogled
Plečnikova hiša • Odrasli, študenti, seniorji

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se