Ljubljana
MGML

Zvočna kopel ob prehodu letnega časa

Cikel zvočnih kopeli z doc. dr. Heleno Korošec sledi univerzalnim vzorcem izmenjave dneva in noči, ritmu sledenja letnih časov in biološkemu ritmu živih bitij. Vabljeni na zvočno doživetje na vrtu Plečnikove hiše ob prehodu med pomladjo in poletjem.

Četrtek
22
Jun 2023
Čas: 19:30–21:00
Lokacija: Plečnikova hiša
Odrasli, študenti, seniorji
Zvočna kopel ob prehodu letnega časa
© dokumentacija MGML

Ljudje smo vse od pradavnine intenzivno povezani z naravo in njenimi cikli. Stara ljudstva so na pronicljiv in inteligenten način svoja življenja usklajevala z ritmi narave in s tem ustvarjala in ohranjala ravnovesje in harmonijo v sebi in okoli sebe. Narava se v vsakem letnem času počasi in umirjeno pripravlja na spremembe z umiritvijo, s tišino, čiščenjem, odmiranjem starega, da se naredi prostor novemu.

Pri vzpostavljanju ravnovesja in harmonije na telesnem, čustvenem in psihičnem nivoju nam lahko pomaga zvočna kopel. Tako znanja starih ljudstev kot dognanja znanosti nas učijo, da frekvence določenih glasbil delujejo na naš organizem pomirjujoče, vzpostavljajo v našem telesu ravnovesje na vseh nivojih, umirjajo um in nas povežejo z našimi notranjimi ustvarjalnimi potenciali.


Vstopnina: odrasli 25 €, otroci 18 €

Število mest je omejeno; obvezna rezervacija mest na: helena.korosec69@gmail.com

S seboj prinesite ležalno podlogo, deko, blazino za pod glavo, vodo. Priporočamo, da pridete 10 min pred začetkom dogodka.

V primeru dežja se zvočna kopel izvede v atriju Mestnega muzeja Ljubljana, Gosposka 15.


Doc. dr. Helena Korošec se več kot dvajset let ustvarjalno, pedagoško in raziskovalno ukvarja z uprizoritvenimi umetnostmi in njihovimi učinki na razvoj posameznika, odnose v družbi in njihovo vlogo v pedagoškem procesu. Na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani je zaposlena za področje lutkovnega in dramskega izražanja in je certificirana praktičarka zvočne masaže in komunikacije z zvokom z otroki. Na British Academy for Sound Therapy je pridobila diplomo zvočne terapevtke za individualno terapijo in skupinsko umetnostno zvočno terapijo.

Sre
10
Jan 2024
Prireditev na prostem, Voden ogled
Plečnikova hiša • Odrasli, študenti, seniorji
Tor
23
Jan 2024
Voden ogled
Plečnikova hiša • Odrasli, študenti, seniorji

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se