Ljubljana
MGML

Bart Lunenburg: pogovor z umetnikom in umetniška intervencija

Ta četrtek, 24. 10., ob 17:00 vabljeni v Plečnikovo hišo na dvojni dogodek ob razstavi Bart Lunenburg: Odločiti, kam naj pade senca.

Četrtek
24
Okt 2024
Čas: 17:00–18:30
Lokacija: Plečnikova hiša
Odrasli, študenti, seniorji
Bart Lunenburg: pogovor z umetnikom in umetniška intervencija
© Blaž Gutman/MGML

Razstavo Odločiti, kam naj pade senca bo ta četrtek pospremil dogodek, sestavljen iz dveh delov. 

Kuratorka Eva Simonič in umetnik Bart Lunenburg nam bosta v pogovoru najprej osvetlila Lunenburgovo umetniško prakso, nekatere njegove pretekle projekte in njegov pristop k raziskovanju Plečnikove zapuščine, katerega rezultat je pričujoča razstava. "Plečnik je bil arhitekt, ki si je drznil in ki mu je bilo dovoljeno razmišljati v velikem obsegu, hkrati pa je bil tudi pozoren na vse možne vizualne instrumente, ki bi omogočili realizacijo Ljubljane kot Gesamtkunstwerka. Razstava Odločiti, kam pade senca poskuša sporočiti nekaj o vplivu arhitekta na mestno identiteto, pri čemer se osredotoča na Plečnikov odnos do ekoloških elementov, čebelnjaka v njegovem vrtu in različnih dreves po Ljubljani," je v eseju, ki spremlja razstavo, zapisal Lunenburg.

Drugi del dogodka bo posvečen predstavitvi kolektiva The Artistki ga sestavljajo Bart Lunenburg, Annabelle Binnerts in Caz Egelie, in umetniške intervencije, ki so jo pripravili specifično za priložnost predstavitve v Plečnikovi hiši.


Razstava Bart Lunenburg: Odločiti, kam naj pade senca je nastala v sodelovanju z galerijo sodobnih vizualnih umetnosti RAVNIKAR ter s podporo Veleposlaništva Kraljevine Nizozemske v Sloveniji in nizozemske fundacije Mondriaan Fund za vizualno umetnost in kulturno dediščino.

Dogodek je brezplačen.
Zaradi omejenega prostora v hiši si mesto na dogodku rezervirajte na prijava@mgml.si ali 01 24 12 506 (pon–pet, 8:00–14:00).

Sob
9
Nov 2024
Voden ogled
Plečnikova hiša • Družine, otroci

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se