Ljubljana
MGML

Novembrsko veččutno vodstvo po Plečnikovi hiši

Tudi novembra se bomo po Plečnikovi hiši sprehodili veččutno in jo spoznavali z vidom, sluhom, vonjem, okusom in otipom. Vabljeni v našo družbo - zaradi omejenega števila udeležencev pa ne pozabite na predhodno prijavo. 

Sreda
21
Nov 2018
Čas: 17:30–19:00
Lokacija: Plečnikova hiša
Odrasli, študenti, seniorji, obiskovalci s posebnimi potrebami
Novembrsko veččutno vodstvo po Plečnikovi hiši
© Andrej Peunik/MGML

V Plečnikovi hiši, v kateri je Jože Plečnik bival 36 let, vse do svoje smrti, bomo podrobno spoznali največjega slovenskega arhitekta in obsežen opus njegovih del. Odkrivali pa bomo tudi manj znane plati velikega mojstra: skozi drobne anekdote bomo spoznali njegovo osebno življenje in osebe, ki so ga najbolj zaznamovale.

Na vodstvu bomo preko vseh čutil v stiku z arhitektovimi avtentičnimi osebnimi predmeti doživeli nepozabne izkušnje. Uro in pol trajajoče vodstvo pa bomo sklenili s pogostitvijo v Plečnikovem slogu.

Vodstvo smo pripravili v sodelovanju z Ustvarjalno Pisarno SOdelujem, izvaja pa ga Katrin Modic (Ustvarjalna Pisarna SOdelujem).


Cena vstopnice: 7 € / 5€ (znižana cena), asistenti, spremljevalci imajo brezplačen vstop

Ker je zaradi zagotavljanja kakovostne izvedbe programa število udeležencev omejeno na 7 oseb, vas vljudno prosimo, da svojo udeležbo sporočite na prijava@mgml.si najkasneje do dneva pred delavnico.

V sodelovanju s Klubom Ljubiteljev Umetnosti: Asistenca vsem, ki bi se vodstva želeli udeležiti, a se ga zaradi osebne okoliščine (npr. senzorna oviranost, gibalna oviranost, težje razumevanje …) samostojno ne morete, nudimo brezplačno spremstvo na dogodek. V tem primeru vas prosimo, da nas kontaktirate vsaj tri dni prej na klu-a@guest.arnes.si ali 031 453 743 (Karmen Bajec).

Sre
10
Jan 2024
Prireditev na prostem, Voden ogled
Plečnikova hiša • Odrasli, študenti, seniorji
Tor
23
Jan 2024
Voden ogled
Plečnikova hiša • Odrasli, študenti, seniorji

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se