Ljubljana
MGML

Ilegalni nočni ogled NUK-a II [VSA MESTA SO ŽE ZASEDENA]

Zaradi izjemnega zanimanja se bomo pred zaključkom razstave Plečnikov NUK, ki je do 19. maja na ogled v Plečnikovi hiši, še enkrat 'ilegalno' ponoči sprehodili po Narodni in univerzitetni knjižnici ter raziskali skrite kotičke ilegalne dejavnosti v knjižnici med 2. svetovno vojno.
Četrtek
9
Maj 2019
Čas: 21:00–22:30
Lokacija: Narodna in univerzitetna knjižnica, Turjaška ulica 1, Ljubljana
Odrasli, študenti, seniorji
NUK ponoči
NUK ponoči © MK / dokumentacija MGML
Na ilegalnem nočnem ogledu NUK-a bomo spoznali zgodbe knjižničarjev in skritih nočnih obiskovalcev, ki so med vojno v knjižnici našli zavetje in skrivališče. Sprehodili se bomo po labirintu gradiv, polic in prostorov, podoživeli nemoč italijanskih vojakov, ki so v njem poskušali najti karkoli prepovedanega, ter sledili dogajanju ob tragičnem padcu letala na veliko čitalnico januarja 1944.

[POMEMBNE INFORMACIJE]
  • Število obiskovalcev na vodstvu je omejeno na 30; obvezne prijave se začnejo sprejemati 7. 5. ob 8:00 na prijava@mgml.si do zapolnitve mest (posamezni obiskovalec lahko rezervira največ dve mesti na vodstvu). Vaše mesto je zagotovljeno, ko z naše strani prejmete povratno potrditev.
  • Nočni ogled traja približno 90 minut.
  • Vodstvo je brezplačno.
Ilegalni nočni ogled NUK-a je spremljevalni program razstave Plečnikov NUK, ki je do 19. maja na ogled v Plečnikovi hiši.
Sre
10
Jan 2024
Prireditev na prostem, Voden ogled
Plečnikova hiša • Odrasli, študenti, seniorji
Tor
23
Jan 2024
Voden ogled
Plečnikova hiša • Odrasli, študenti, seniorji

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se