Ljubljana
MGML

Arhitektura je človeška: Jože Plečnik in Urbana joga

Si želite Plečnikovo arhitekturo doživeti drugače? V okviru festivala Future Architecture v organizaciji Muzeja za oblikovanje in arhitekturo je to mogoče! Vabimo vas na delavnico Arhitektura je človeška: Jože Plečnik in Urbana joga, v okviru katere boste na drugačen način doživeli tudi Plečnikovo oazo miru – vrt ob Plečnikovi hiši.

Nedelja
24
Sep 2017
Čas: 10:00–14:00
Lokacija: Plečnikova hiša
Odrasli, študenti, seniorji
Arhitektura je človeška: Jože Plečnik in Urbana joga
© Primož Lukežič

Štiriurna delavnica Urbane joge, ki se ji lahko pridružite v nedeljo, 24. septembra, z začetkom ob 10.00, odpira doživljanje Plečnikove arhitekture s čutno meditacijo v gibanju. Skozi različne faze zavedanja telesa v prostoru bomo sledili dražljajem arhitektovih prostorskih intervencij.

Na delavnici boste uporabili čutila in čuječno meditacijo v gibanju, ki vam bo približala popolnoma nov svet arhitekture. Dotik je osnova naših čutil; z manipulacijo, vdihavanjem, poslušanjem in okušanjem bomo odkrili čutno stran arhitekture, ki jo vsi pogosto spregledamo. Čuječna meditacija lahko z nekaj vaje dvigne vaš nivo koncentracije, razjasni vaše misli in vam da globlji občutek prostora. Vse to informira inovativne pristope k arhitekturi in oblikovanju.

Za udeležbo na delavnici je obvezna prijava; prijavite se lahko do vključno 22. septembra na izobrazevanje@mao.si.

Organizator delavnice: Kopenhagenski arhitekturni festival
Mentorica: Anja Humljan (Urbana joga), vodička: Natalija Lapajne (kustosinja MAO)

*
Delavnica poteka v okviru festivala Future Architecture v organizaciji MAO. Med desetdnevnim dogodkom, med 20. in 30. septembrom, bodo potekala predavanja, delavnice, filmske projekcije, razstave, pogovori in pop-up dogodki, kjer se bodo zbrali arhitekti, oblikovalci, umetniki in kustosi, ki vse od leta 2015 soustvarjajo evropski program Future Architecture. V dveh letih je prek platforme 1016 prodornih ustvarjalcev predstavilo 628 idej. Več informacij o platformi Future Architecture najdete na tej povezavi.

Sob
11
Maj 2024
Voden ogled
Plečnikova hiša • Odrasli, študenti, seniorji
Sob
25
Maj 2024
Dan odprtih vrat, Delavnica, Prireditev na prostem, Voden ogled
Plečnikova hiša • Družine, otroci
Sob
8
Jun 2024
Voden ogled
Plečnikova hiša • Družine, otroci
Sob
9
Nov 2024
Voden ogled
Plečnikova hiša • Družine, otroci

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se