Ljubljana
MGML

Jun Kinoshita: Pristopi pri ohranjanju spomenikov japonske arhitekturne dediščine

Na pobudo ljubljanske Fakultete za arhitekturo v Plečnikovi hiši gostimo japonskega arhitekta in konservatorja Juna Kinoshito, ki bo na predavanju skozi primere iz lastne prakse spregovoril in prikazal različne pristope pri ohranjanju največjih spomenikov japonske arhitekturne dediščine.

Četrtek
26
Sep 2019
Čas: 18:00–19:00
Lokacija: Plečnikova hiša
Odrasli, študenti, seniorji
None

Inženir arhitekture Jun Kinoshita je magistriral leta 1992 na univerzi Meiji v Tokiu. Od istega leta je član Japonskega združenja za ohranjanje arhitekturnih spomenikov. Po strokovnem izpitu iz arhitekture leta 1997 je leta 2002 opravil še konservatorski izpit. Od leta 2008 je odgovorni konservator višjega razreda. Tekom let je vodil projekte prenov in konservatorskih posegov za približno sedemdeset stavb, ki so opredeljene kot državni spomeniki, drugih pomembnih kulturnih spomenikov in historičnih stavb.

Predavanje bo v japonščini s simultanim prevodom v slovenščino. Zaradi omejenega prostora v Plečnikovi hiši se je na predavanje potrebno prijaviti na prijava@mgml.si ali 01 24 12 506. Vstop na predavanje je prost. 

Vljudno vabljeni!

Pon
13
Jul 2020
Počitniško varstvo
Plečnikova hiša • Družine, otroci
Sob
18
Jul 2020
Delavnica
Plečnikova hiša • Družine, otroci
Pon
17
Avg 2020
Počitniško varstvo
Plečnikova hiša • Družine, otroci
Sob
22
Avg 2020
Delavnica
Plečnikova hiša • Družine, otroci

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se