Ljubljana
MGML

Jun Kinoshita: Pristopi pri ohranjanju spomenikov japonske arhitekturne dediščine

Na pobudo ljubljanske Fakultete za arhitekturo v Plečnikovi hiši gostimo japonskega arhitekta in konservatorja Juna Kinoshito, ki bo na predavanju skozi primere iz lastne prakse spregovoril in prikazal različne pristope pri ohranjanju največjih spomenikov japonske arhitekturne dediščine.

Četrtek
26
Sep 2019
Čas: 18:00–19:00
Lokacija: Plečnikova hiša
Odrasli, študenti, seniorji
Jun Kinoshita: Pristopi pri ohranjanju spomenikov japonske arhitekturne dediščine

Inženir arhitekture Jun Kinoshita je magistriral leta 1992 na univerzi Meiji v Tokiu. Od istega leta je član Japonskega združenja za ohranjanje arhitekturnih spomenikov. Po strokovnem izpitu iz arhitekture leta 1997 je leta 2002 opravil še konservatorski izpit. Od leta 2008 je odgovorni konservator višjega razreda. Tekom let je vodil projekte prenov in konservatorskih posegov za približno sedemdeset stavb, ki so opredeljene kot državni spomeniki, drugih pomembnih kulturnih spomenikov in historičnih stavb.

Predavanje bo v japonščini s simultanim prevodom v slovenščino. Zaradi omejenega prostora v Plečnikovi hiši se je na predavanje potrebno prijaviti na prijava@mgml.si ali 01 24 12 506. Vstop na predavanje je prost. 

Vljudno vabljeni!

Sre
10
Jan 2024
Prireditev na prostem, Voden ogled
Plečnikova hiša • Odrasli, študenti, seniorji
Tor
23
Jan 2024
Voden ogled
Plečnikova hiša • Odrasli, študenti, seniorji

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se