Ljubljana
MGML

Poznaš Plečnikov detajl?

Akcija ob Plečnikovem letu 2022

Ob Plečnikovem letu s koncem februarja začenjamo z novo Facebook in Instagram rubriko, s katero želimo opozoriti in poglede usmeriti v raznolike Plečnikove detajle, majhne ureditve in oblikovne rešitve v Ljubljani. Pravilen odgovor vam lahko prinese lepo Plečnikovo nagrado.

None
© Matevž Paternoster / MGML
Plečnik je bil pravi zgled univerzalnega umetnika, saj se je lotil vsake, še tako majhne naloge in vsako dojemal kot izziv, s katerim se je treba ustvarjalno spoprijeti.
Ob Plečnikovem letu zato začenjamo z novo FB in IG rubriko, s katero želimo opozoriti in poglede usmeriti v raznolike Plečnikove detajle, majhne ureditve in oblikovne rešitve v Ljubljani. Detajli delajo njegovo arhitekturo edinstveno, hkrati pa se mimo njih lahko sprehajamo vsak dan in jih niti ne opazimo. 
Enkrat na mesec v jubilejnem letu bomo z vami delili en #PlecnikovDetajl in vas pozvali, da nam v komentar pod objavo zapišete, kje mislite, da se ta detajl nahaja. Med pravilnimi odgovori na našem FB in IG profilu bomo izžrebali po enega nagrajenca, ki bosta za nagrado prejela darilni vstopnici za obisk Plečnikove hiše in knjigi 'Plečnik. Vodnik po stalni razstavi v Plečnikovi hiši'.
#PlecnikovDetajl #1 smo objavili že včeraj, vas pa vabimo, da ugotovite, del katere Plečnikove arhitekture je. Vaše odgovore zbiramo pod objavama na FB in IG do nedelje, 27. februarja, do polnoči. Nagrajenca bomo izžrebali v ponedeljek, 28. februarja.
Objavljeno: 24. 2. 2022

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se