Ljubljana
MGML

Na kulinarični natečaj Okusi s Plečnikovega vrta prispelo 16 prijav

Za sodelovanje na kreativnem kulinaričnem natečaja za mlade Okusi s Plečnikovega vrta so se prijavili mladi avtorji, ki so navdih za edinstvene kulinarične recepte iskali v lokalnih sestavinah s Plečnikovega vrta in arhitekturnih stvaritvah tega velikega mojstra. Navdušilo nas je kar šestnajst prispelih avtorskih receptov za sladico, ki so nas očarali s svojo izvirno kombinacijo

None

Izmed vseh prispelih receptov bo žirija v sestavi: Bruno Šulman, mladi kuharski mojster in lanskoletni zmagovalec oddaje MasterChef Slovenia; Ana Porok, kustosinja Plečnikove hiše; dr. Lea Kužnik, predstavnica Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana, in Nejc Kovačič, vodja digitalnega marketinga v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane, izbrala pet najboljših avtorjev, ki se bodo s svojimi okusi 3. junija predstavili na zaključnem dogodku v Plečnikovi hiši, ko bo izbran tudi zmagovalec/-ka natečaja.  

»Prijetno smo presenečeni nad odzivom mladih, ki so se prijavili na natečaj in z nami delili svoje izvirne recepte. Naloga ni bila lahka, saj so morali v pripravo svojih sladic vključiti vsaj tri sestavine, ki se nahajajo na vrtu Plečnikove hiše, hkrati pa navdih črpati tudi v Plečnikovi arhitekturi. Prispeli recepti so dokaz, da kulinarika in arhitektura lahko vstopata v dinamični dialog in ustvarita rezultat, ki navduši. Mladi so opravili odlično nalogo, nas očarali s kreativnostjo in menim, da so njihovi avtorski recepti odličen, predvsem pa svojevrsten (kulinarični) poklon izjemnemu arhitektu Jožetu Plečniku,« poudarja Ana Porok, kustosinja Plečnikove hiše.

Kreativni kulinarični natečaj za mlade Okusi s Plečnikovega vrta smo v Plečnikovi hiši pripravili ob 150. obletnici rojstva Jožeta Plečnika, natečaj pa je del evropskega projekta UpCreate, v okviru katerega umetnost (arhitekture) povezujemo s kulinariko. 

Objavljeno: 6. 5. 2022

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se