Ljubljana
MGML

Strip Plečnik (in pika) razveseljuje tudi v nemščini

Po slovenski in češki verziji stripa Plečnik (in pika) je zdaj to izvirno biografsko delo zaživelo še v nemškem jeziku. Za nemško različico stripa je poskrbela dunajska založba Bahoe Books.

Utrinek z novembrske predstavitve stripa Plečnik (in pika) v Mestnem muzeju Ljubljana
Utrinek z novembrske predstavitve stripa Plečnik (in pika) v Mestnem muzeju Ljubljana © Andrej Peunik / MGML

"Izdaja stripa Plečnik (in pika) v nemškem jeziku le nekaj tednov po tem, ko je izšel tudi v češkem prav lepo zaokrožuje tudi srednjeevropsko območje Plečnikovega življenja in delovanja," je ob izidu stripa za nemško govoreče trge povedal avtor scenarija za strip dr. Blaž Vurnik, kustos za novejšo zgodovino v Mestnem muzeju Ljubljana.

Založba Bahoe Books omogoča nakup stripa v nemščini na svoji spletni strani, med drugim pa je na voljo tudi na prodajni platformi Amazon.de. O izidu stripa so poročali tudi na nemški regionalni javni radio-televiziji NDR.

Biografski strip o arhitektu Jožetu Plečniku je že tretji skupni striparski projekt uigranega tandema, ki ga sestavljata dr. Blaž Vurnik in priznani slovenski stripar Zoran Smiljanić. Strip je izšel novembra 2021 kot uvod v Plečnikovo leto 2022 in je v slovenski različici doživel že drugi ponatis, angleški prevod pa se obeta v avgustu 2022.

Stripovska biografija je izšla v sodelovanju Muzeja in galerij mesta Ljubljane in Foruma Ljubljana oz. revije Stripburger, sofinancirala pa jo je Javna agencija za knjigo Republike Slovenije. 

Objavljeno: 7. 7. 2022

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se