Ljubljana
MGML

Odslej strip o Plečniku lahko beremo tudi v angleščini!

Plečnikovo leto 2022

Biografski strip Plečnik (in pika) je po slovenski, češki in nemški izdaji v teh dneh izšel še v angleškem jeziku.

None
© Aleksander Hribovšek / MGML

Prodajna uspešnica, avtorsko delo dr. Blaža Vurnika, kustosa za novejšo zgodovino v Mestnem muzeju Ljubljana, in striparja Zorana Smiljanića, ki je v slovenščini v sozaložništvu Muzeja in galerij mesta Ljubljane (MGML) ter Foruma Ljubljana (Stripburger) izšla konec novembra 2021 kot uvod v letošnje jubilejno Plečnikovo leto, je bila doslej zaradi izjemnega zanimanja javnosti že dvakrat ponatisnjena, povpraševanje po stripu pa je veliko tudi s strani tujih obiskovalcev Ljubljane.

"Zanimanje za Plečnika in njegov opus tudi po lanski uspešni umestitvi njegovih izbranih del na Unescov seznam svetovne kulturne dediščine z vsakim letom narašča, zato je bila odločitev, da strip izdamo tudi v angleški različici, na mestu. Tokratna izdaja je še dodatno prilagojena zainteresirani tuji javnosti, saj je strip izšel v mehki vezavi ter je zato nekoliko lažji in prilagojen turističnim popotnikom," je ob angleški izdaji povedal dr. Blaž Vurnik.

Angleški strip, ki je izšel v produkciji MGML, je po ceni 26 € na voljo v muzejskih trgovinah Plečnikove hiše in Mestnega muzeja Ljubljana, v spletni trgovini shop.mgml.si ter na izbranih mestih po Sloveniji.

Objavljeno: 1. 9. 2022

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se